Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 8 januari 2019

Dagtekst van Dinsdag 8 Januari 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Dinsdag 8 Januari 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov
  
"De eerste voorwaarde voor je redding is waakzaamheid. Laat nooit toe dat verwarring en wanorde zich in jou vestigen. Bij het geringste teken, in plaats van de moed te laten zakken, richt jezelf op! Verschans je in je innerlijke toevluchtsoord, roep de Geest van God in jezelf aan, vraag Hem om advies en Hij zal je wapens geven. Zelfs op het hoogtepunt van de storm kan geen enkele vijand je raken, als een deel van jezelf in staat is om op die hoogten te blijven. Waarom is de luchtmacht zo geducht als wapen in tijden van oorlog? Omdat ze van bovenaf aanvalt.

Op spiritueel gebied vertonen de nodige voorzorgsmaatregelen en de vereiste methodes, veel gelijkenis met die van het fysieke gebied. Bij het naderen van de vijand, versnippert men zijn krachten niet, maar concentreert men ze en klimt men hogerop. Jij ook, concentreer je. Het is door jezelf te concentreren dat je zult stijgen... Denk hierover na en vraag jezelf af hoeveel keer je niet onderuitgehaald en toegetakeld werd, omdat je beneden bleef, krachteloos."


Omraam Mikhael Aivanhov