Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 29 januari 2019

Dagtekst van Dinsdag 29 Januari 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Dinsdag 29 Januari 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"Hypnose behelst het inwerken op het onderbewustzijn van een persoon door hem in een toestand te brengen die nauw aanleunt bij de slaap. In dit soort trancetoestand gebracht, voert die persoon de bevelen uit die hij krijgt, wat hij misschien niet zou hebben gedaan in wakkere toestand. We kunnen daaruit het volgende besluiten: om de realisatie van een verlangen te versnellen moeten we in het onderbewustzijn afdalen en er het beeld van dat verlangen neerzetten.

Hier is een methode die je bij je spirituele werk zal helpen. Wil je een kwaliteit of een deugd ontwikkelen? Concentreer je dan bij het slapengaan op die kwaliteit, en mediteer over het doel dat je daarmee wil bereiken. Tijdens de slaap zullen de krachten van het onderbewustzijn bijdragen tot de materialisatie van dit verlangen. Als ik zo vaak aandring op het belang van de toestand waarin je elke avond inslaapt, is het omdat de slaap de kristallisatie bevordert van alle innerlijke toestanden. We moeten leren om in te slapen met de beste gedachten en met de beste verlangens, omdat we hen zo helpen zich te realiseren."

Omraam Mikhaël Aïvanhov