Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 15 januari 2019

Dagtekst van Dinsdag 15 Januari 2019 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 15 Januari 2019
door Omraam Mikhael Aivanhov

"Om in staat te zijn op de goede weg te blijven, moet je grondig de relaties bestuderen die de lagere natuur en de hogere natuur in jou met elkaar onderhouden. Je maakt goede voornemens, je wil bijvoorbeeld van een slechte gewoonte af, of je bent van plan iemand te helpen… Weet dan dat je lagere natuur je in ‘t oog houdt en suggesties zal doen of verleidingen sturen om je ervan af te houden. Of ze wacht geduldig het gepaste moment af om wraak te nemen. De lagere natuur is een heel volk dat in je woont, en dit volk bestaat net als alle andere volkeren op aarde niet enkel uit oprechte, nobele en edelmoedige schepselen. Ook daar zijn kwaadaardige wezens die proberen zich te doen gelden.

Wanneer je hogere natuur plannen maakt en je wil die realiseren, profiteer dan van de momenten dat de lagere natuur ingedommeld is, anders zal ze opstaan en er alles aan doen om die plannen te dwarsbomen. Ze zal je toefluisteren: "Er is geen haast bij hoor... Je hebt al de tijd... Waarom jezelf zo uitsloven, terwijl je het rustig aan kan doen?” Om te voorkomen dat je verleid wordt om je goede projecten op te geven, moet je dus zekere voorzorgsmaatregelen te nemen."

Omraam Mikhael Aivanhov