Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 8 december 2018

Zullen jullie de volgende stap zetten? Een boodschap van Neale Donald Walsch / 26 oktober 2018 / Geplaatst 8 december 2018


Zullen jullie de volgende stap zetten?
Een boodschap van Neale Donald Walsch
26 oktober 2018 / Geplaatst 8 december 2018
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Zullen jullie de volgende stap zetten?

Mijn lieve vrienden... 

GESPREKKEN MET GOD vertelt ons dat wij driedelige wezens zijn die bestaan uit Lichaam, Geest en Ziel. In de komende weken wil ik samen het pad naar de ziel onderzoeken omdat ik vele vragen krijg over de ziel en “hoe wij daar kunnen komen!”

Ik zal beginnen met vertellen dat de weg naar de ziel buiten de geest ligt. De ziel en de geest bestaan niet op dezelfde plaats. Zij kunnen wel hand in hand gaan, zogezegd, zij kunnen gezamenlijk opereren, maar zij bezetten niet dezelfde ruimte. Zij zijn niet een en dezelfde en zij zouden ook niet als hetzelfde gezien moeten worden. De geest is een ding en de ziel een heel ander ding. Beide hebben zij een doel en een functie in de menselijke ervaring.

Het probleem met het leven is dat wij het niet begrijpen. Daarom is het zo problematisch geworden.

Er is maar weinig in het leven dat werkt zoals het zou moeten, weten jullie dit? Ik bedoel, het was niet bedoeld om zo verwoestend te zijn, zo onsamenhangend, zo teleurstellend. Het was nooit de bedoeling dat het zo moeilijk of zo nadelig of uitdagend zou zijn.

Dit gezegd hebbende, al het leven is in aanvang uitdagend voor elke zich ontwikkelende soort omdat al deze soorten al hun ontwikkelingsmomenten gebruiken om dingen uit te zoeken, om te proberen te “pakken” te krijgen wat er aan de hand is en te begrijpen wat zij niet begrijpen…..het begrip dat alles zou veranderen.

De Raad – Positieve Focus – 5 december 2018 / Ron Head

De Raad
– Positieve Focus –
5 december 2018 / Ron Head

De kracht van positieve focus
We hebben het gevoel dat positieve focus een onderwerp is dat deze keer behandeld moet worden. Dit is een periode van zeer chaotische energieën. Wij willen dat jullie weten dat jullie meer gediend zijn door jezelf op manieren gericht te houden die jullie afhouden van het belemmeren van die resultaten waaraan jullie jezelf hebben toegewijd om te bereiken. Welnu, wat bedoelen we hiermee? Wat zien wij dat jullie, vanuit jullie gezichtspunten niet zien? 

Door al jullie levens heen zijn jullie zorgvuldig afgericht om je te verenigen tegen zaken waar jullie het niet mee eens zijn. Er is jullie zelfs geleerd om tegen enkele van die zaken in oorlog te gaan. Soms leiden de oorlogen tegen die zaken jullie feitelijk af van de succesvolle uitvoering van juist die zaken waar jullie tegen vechten, of op z’n minst die zaken die jullie worden verteld dat jullie tegen vechten. Als voorbeeld zullen we jullie ‘oorlog tegen drugs’ naar voren brengen.

Jullie Griekse filosoof, Plato, jullie huidige orakel die jullie kennen als Abraham – en zelfs wij hebben jullie er op de een of andere manier op gewezen dat jullie veel beter gediend zijn om je aandacht te vestigen op wat jullie wensen, dan jullie te laten meeslepen in de energie van verzet tegen de dingen die jullie niet willen. Dit is absoluut waar. En wanneer hier aandacht aan geschonken wordt, vooral in groepen, kunnen in korte tijd grote dingen bereikt worden.

WAKKER WORDEN / 6 december 2018 / Winfried

WAKKER WORDEN
6 december 2018 / Winfried

Het Universum heeft de wekker gezet. 
Bereid je voor. Loopt de wekker morgen af of overmorgen? We weten het niet.
Het begint echter al licht te worden. In ieder geval, wees blij en optimistisch, het gaat gebeuren, mogelijk zelfs spoedig.

Opstaan, uit je slaapzak, uit je bed.
Vergeet je dromen van angst en afgescheiden te zijn. Laat je verleden los met al de eigenwijze manieren van denken en oordelen. Je bent gewekt om je uit de droom te helpen en in vrijheid een nieuw leven te beginnen.

Open de gordijnen en laat het licht naar binnen schijnen.
Geniet van dit goddelijk licht. Laat je vollopen met dit licht van eenheid, liefde en saamhorigheid. Je wordt je bewust, dat jij en iedereen, alles dat is geschapen, goddelijk en perfect is. Ook jij.

Kleed je aan met de kleren die je denkt straks nodig te hebben.
Voorschriften zijn er niet. Behalve Eén, dat wil zeggen, de kleding dient liefde uit te stralen. Mode is afgeschaft. Volg nu je hart en kies zelf je kleuren en vormen uit. Jouw idealen worden werkelijkheid dankzij de hogere vibraties van vader zon en moeder aarde.

Meld je aan bij je nieuwe werkgever.
Eigen baas spelen of anderen de baas over jou laten spelen, het is verleden tijd. God nodigt je uit zijn mede-schepper te worden. Ga in dienst van Hem aan de slag om samen een gouden tijdperk te creëren. Een tijd van vrede, geluk en overvloed in universele verbondenheid.

Wordt wakker, het is tijd om op te staan.

Winfried


Aartsengel Gabriël Dagelijkse Boodschap / 7 december 2018/ via Shelley Young


Aartsengel Gabriël
Dagelijkse Boodschap
7 december 2018/ via Shelley Young


Wat wil jouw spirituele zelf dat jouw menselijke zelf weet vandaag?
Wat heb je nodig om te gedijen en te bloeien?
Welke magie kun je creëren door samen te werken?
Gewoon elke dag deze drie eenvoudige vragen stellen, creëert een stevige basis voor zelfliefde en krachtige voorwaartse beweging.

Aartsengel Gabriel


Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nlOp deze dag van je leven / 7 december 2018 / Neale Donald Walsch

7 december 2018 / Neale Donald Walsch
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…

... dat groot en onverwacht goed nu naar je toe komt.

Je hebt gewacht op een verschuiving in energie
en die verschuiving is gebeurd.
Het enige dat je nu hoeft te doen, is je voorbereiden
om jouw nieuw gevonden goed te ontvangen.
Op de uitkijk staan.
Het kan komen op een moment en op een manier
die je niet kon hebben voorzien of voorgesteld.

Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald: wakkeremensen.blogpot.nl


Wij vragen om uw ondersteuning
Lieve mensen, wanneer u ons werk waardeert, vragen wij u te overwegen
 ons te ondersteunen door middel van een vrijwillige donatie.
Meer informatie over het doneren kunt u HIER vinden.

Alvast bedankt, Ine & MartienEen Schrijven van de Schepper / 7 december 2018 / door Jennifer Farley,


Een Schrijven van de Schepper
7 december 2018 / door Jennifer Farley,

Ah...Rust!


Haal diep adem en laat los, dierbare ... die golf is voorbij!
Nu je een beetje tijd hebt om terusten,
opnieuw te herijken en te hergroeperen,
is het tijd om de balans op te maken
van wat er vervolgens moet worden losgelaten.

Kijk naar je grenzen; beschouw je ze als iets flexibels?
Veranderen ze afhankelijk van bij welke persoon je in de buurt bent?

Luister naar je zelfpraat; scheld je jezelf voortdurend uit of bouw je jezelf op
 op manieren die je hele wezen ten goede komen?

Neem de tijd om te voelen!
Stop je jezelf vol met emoties,  of laat je ze stromen wanneer ze komen,
wetende dat het loslaten je diepe opluchting zal brengen binnenin?

Het verzorgen van je wezen is en zal uitermate zinvol worden
als je doorgaat naar de volgende verandering.

Zoals altijd, weet dat je geliefd, ondersteund, gekoesterd
 en (soms) door alles heen gedragen wordt.

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nlvrijdag 7 december 2018

Mike Quinsey – Channeling van zijn Hogere Zelf - 7 december 2018

Mike Quinsey
– Channeling van zijn Hogere Zelf -
7 december 2018

Het besef dat er een onderstroom van verandering bezig is, wordt voor veel meer mensen op aarde steeds duidelijker. Eveneens is merkbaar dat er meer dan ooit compassie lijkt te ontstaan voor zielen die in nood verkeren. Het Menselijke Ras maakt momenteel een moeilijke periode door, terwijl degenen die overzicht hebben, de behoefte aan actie begrijpen. Meer dan ooit ontwaken zielen voor de behoeften van de Aarde en van haar mensen, maar ze moeten worstelen om de steun te krijgen die ze nodig hebben. Het is een positie van waaruit ze als overwinnaar boven zullen komen, maar niet zonder slag of stoot.

Sommigen willen nog steeds in de oude energieën en al het bekende blijven en zijn terughoudend om ze los te laten. Maar de nieuwe energieën winnen onophoudelijk steeds meer aan kracht en het zal onmogelijk zijn om te voorkomen dat de veranderingen plaatsvinden. Ze zullen voorafgaan aan de grotere veranderingen die de komst zullen aankondigen van vele beloofde vorderingen die nodig zijn om de oude energieën te ontstijgen. Met de schrikbarende waarschuwingen van een steeds verder toenemende opwarming van de Aarde zullen de mensen, nu er nog tijd is, verwachten of zelfs onmiddellijke eisen dat tot actie wordt overgegaan als voorbereiding op de resulterende veranderingen. Ze nemen het voortouw om zaken voor elkaar te krijgen en zijn niet bereid nog jaren te wachten voordat regeringen wereldwijd actie ondernemen.

Angst Heeft Mij geleerd een Beter Persoon te Zijn / Van 6 December 2018, Karma Yoga Daily / Wes Annac

Intuïtieve berichten door Wes Annac van zijn persoonlijke Blog. Het is om jullie geest te helpen te bevrijden

Angst Heeft Mij geleerd een Beter Persoon te Zijn
Van 6 December 2018, Karma Yoga Daily

Een recente angstaanval heeft me geleerd dat er dingen in mijn leven zijn die ik moet veranderen als ik me beter wil voelen. Als ik deze veranderingen niet maak, zal ik blijven worstelen met de vreselijke gevoelens die me hier hebben gebracht.

Tenzij jullie een staat van verwarring hebben, wat ik niet heb, kan een angstaanval betekenen dat er iets - of veel dingen – die jullie doen, niet goed zitten met jullie geest en/ of lichaam.

Wanneer jullie dit gedrag iedere dag herhalen, dan doen jullie dat met toenemend ongemak voor de geest of het lichaam. Jullie lichaam zal dit communiceren en wanneer jullie dit negeren, zal de dag komen dat deze gevoelens uit zichzelf losbarsten.

Naast een waarschuwing voor de gevolgen van destructief gedrag, kan een angstaanval betekenen dat er onopgeloste en diepgewortelde emotionele problemen zijn die jullie moeten aanpakken.

De spirituele gemeenschap verwijst naar dit als vasanas, en we hebben er allemaal enkele wachtend om op af te gaan. Als ik erop terugkijk, lijkt mijn angstaanval een gewicht te hebben verhoogd waarvan ik niet wist dat ik dit droeg. Misschien heeft het me geholpen om wat van mijn vasanas te verwerken.

Kryon Family Bulletin December 2018 Lee Carroll / 6 december 2018

December 2018
Lee Carroll
6 december 2018
Vertaald uit het Engels door Henk Steur 

Groetjes, Henk! 

Ik heb zojuist een heerlijke reis beëindigd naar het grootse continent van Australië en ik schrijf dit in het vliegtuig richting huis. Vijftien uur is te lang om in een vliegtuig te zitten. (dus weten jullie hoe ik mij nu voel).


Hoewel wij verschillende Australische steden hebben bezocht was de channeling van Kryon gericht op onze connectie met Gaia en de energieën die daar zijn.

“Verbinden met de Aarde” is bijna een cliché in de bovennatuurlijke wereld. Kryon wil dat wij weten dat er veel meer in deze verbinding zit dan wij denken.

Er is feitelijk een energie in de planeet die een partner is van ons bewustzijn en die is werkelijkheid. De inheemsen werkten hiermee en hadden op vele manieren diepgaande verbindingen met de planeet. De uitnodiging is dus om te ontdekken wat deze communicatie-energieën werkelijk zijn en er een begin mee te maken om weer met hen te werken.

Kryon zegt dat de planeet erop wacht tot wij weer “terugkeren” naar deze communicatie. Het resultaat hiervan zal veel grotere wijsheid zijn voor ons allemaal.Heavenletter 6515: Het Leven Is Niet Zo Moeilijk om te Behagen / 27 November 2018 / Geplaatst 7 december 2018


Brief uit de Hemel
Het Leven Is Niet Zo Moeilijk om te Behagen
27 November 2018 / Geplaatst 7 december 2018


God zei:

Geliefden, het leven is er niet op uit om de overhand te krijgen.
Het lijkt mij dat jullie de neiging hebben om roddels over jullie en/ of iemand anders te herhalen.

Soms hebben jullie het gevoel dat het leven moeilijk voor jullie is, maar toch zie Ik dat jullie jezelf tot orde roepen. Geliefden, soms verwijten jullie jezelf. Het leven is niet zo moeilijk om te behagen. Jullie zijn degenen die misschien zo moeilijk zijn om te behagen - niet het leven.

Soms is het bijna alsof jullie jezelf tot een halt brengen, alsof jullie jezelf niet alleen zullen laten. Het lijkt erop dat jullie het nodig hebben om te weerleggen welke ontbering jullie wordt aangedaan en er niet mee klaar te zullen zijn. Jullie kunnen het leven en de mensen de schuld geven omdat ze jullie geen slappe kost geven, toch kunnen jullie het zijn die de geconcentreerde inspanning leveren.

Op deze dag van je leven / 6 december 2018 / Neale Donald Walsch


6 december 2018 / Neale Donald Walsch
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…


... dat God elke minuut van elk uur van elke dag tegen je spreekt.

Je bent nooit alleen, of zonder hulp of begeleiding, raad of advies.
Je hoeft alleen maar puur en ernstig een vraag te stellen
en God zal je direct en onmiddellijk antwoorden.

Het antwoord kan in een onverwachte vorm komen, maar het zal komen.
Jouw enige taak zal dan zijn om het niet te negeren; om het te zien zoals het is.
Want alles wat je weet is dat deze bijzondere woorden een antwoord op jouw
vraag kunnen zijn over of God naar je luistert of jou begeleiding biedt.

Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald: wakkeremensen.blogpot.nl

Een Schrijven van de Schepper / 6 december 2018 / door Jennifer Farley,


Een Schrijven van de Schepper
6 december 2018 / door Jennifer Farley,

Op De Golven Rijden


Met de ene golf na de andere van intense energie die naar jullie Aardoppervlak komt,
kan er een toename zijn van mensen die naar je toe komen voor hulp,
gevoelens van overweldigd worden kunnen groeien
en het kan een uitdaging zijn om je voeten op de grond te houden
 terwijl deze nieuwe energie om je heen raast.
Het is belangrijk om je centrum te vinden en te onderhouden.
Momenten zoals deze worden niet naar je gezonden
om je kracht te testen of je af te breken.
(Glimlach)
Het zijn momenten van intens leren, grote stappen vooruit maken
en ook een teken dat je echt op jouw juiste pad bent.
Een eenvoudige omschakeling in bewuste gedachten
maakt het verschil tussen licht en donker.
 Vind jouw licht, mijn dierbare en blijf de golf er naartoe berijden!

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl

donderdag 6 december 2018

De Raad – Antwoorden Deel XX – Gidsen en Leraren – 4 december 2018 / Ron Head

De Raad
– Antwoorden Deel XX – Gidsen en Leraren –
4 december 2018 / Ron Head

Er zijn veel vragen over de bronnen van gechannelde boodschappen, over wat jullie gidsen en leraren noemen. We hebben er één van velen uitgekozen.

“Er zijn veel mensen die channelen, sommigen channelen individuele energieën / entiteiten ... anderen channelen een veelvoud van wezens die als groep optreden ... bijvoorbeeld De Raad, Abraham? Enz. Zijn dat allemaal afzonderlijke wezens / of dezelfde die gewoon bekend zijn met verschillende namen en wijst het advies dat zij ons als mensen allemaal geven in dezelfde richting? Bedankt!” 

Begrijp dat ‘De Raad’ geen naam is die we onszelf gegeven hebben. Wij hebben uitgelegd dat het, zoals het kanaal dat in voorgaande boodschappen ook gedaan heeft, een naam is die hij vroeg om ons te noemen wanneer hij zijn ervaring van ons probeerde uit te leggen. Hier hebben we geen namen nodig, maar we begrijpen wel dat jullie een manier nodig hebben om ons te herkennen wanneer jullie de energie van ons niet voelen. Maar begrijp ook dat, wanneer jullie iets een naam geven, jullie de beperking van jullie begrip er op plaatsen. Wij beantwoorden deze vraag om deze beperkingen iets uit te breiden.

Een tijdje geleden hebben we gesproken op manieren die jullie stimuleren om voorbij jullie dimensionale paradigma te kijken en om te proberen om in toenemende mate te beseffen dat afscheidingen geen werkelijkheid zijn, doch alleen maar, op z’n best, hulpmiddelen voor de communicatie. In een lineaire taal hebben jullie die concepten nodig om jullie te helpen dingen uit te leggen. Het is daarom verwarrend voor jullie wanneer wij al jullie voornoemde vragen waarheidsgetrouw beantwoorden met een ja.

Interview met een Agarthaanse Princes - Deel 4/4 / 4 december 2018 / Door Steve Beckow

Interview met een Agarthaanse Princes - Deel 4/4
4 december 2018 / Door Steve Beckow


(Vervolg van Deel 3, gisteren.)

Interview met Sharula Dux door Joanna Cherry


Joanna Cherry: Lijkt jullie eten op dat van oppervlakte vegetariërs?

Sharula Dux: Zeer vergelijkbaar. We hebben enkele van jullie ideeën gestolen; we houden van pizza! Ook chocolade.

JC: Hebben jullie huisdieren in Telos?

SD: Ja, net als jullie.

JC: Hoe groot zijn Telosianen gemiddeld?

SD: Ongeveer 30,48 cm (1 voet) groter dan mensen op het oppervlak.

JC: En wat is de gemiddelde levensduur?

SD: Er is geen veroudering in Telos. We zijn genetisch precies hetzelfde als jullie, maar we weten dat we niet ouder worden; dus worden we dat ook niet. Er zijn een paar Amerikaanse Indianen in Telos, en ze zijn nu honderden jaren of ouder.

JC: Hoe oud ben jij?

SD: 269 jaar. De meeste Telosianen zijn tussen een paar honderd en enkele duizenden jaren oud. Eén man is al 30.000 jaar in zijn lichaam. We hebben hem gekscherend de "Langste" genoemd! 

JC: Dus je bent een jongere! Hoe zit het met daten? Zijn er meisjes van 25 die een date hebben met een man die 2.000 is?

Meer lezen >>>


Aartsengel Gabriël Dagelijkse Boodschap / 5 december 2018/ via Shelley Young


Aartsengel Gabriël
Dagelijkse Boodschap
5 december 2018/ via Shelley Young


Als je een rechte lijn wilt trekken, is het belangrijkste om jouw doelwit in het oog te houden. Door dit te doen, zullen alle systemen van jouw lichaam samenwerken om samen te werken om die uiteindelijke bestemming te bereiken. Er is geen echte gedachte betrokken bij de beweging zelf, eerder, is het een daad van geloof en vertrouwen dat allen zullen samenkomen en hun individuele werk doen om het te laten gebeuren. Je kiest het doel en gaat naar de actie van ontplooiing om het te bereiken. Je kunt onderweg een aanpassing of twee maken maar je zult je doelwit op een vrij directe manier bereiken.

Hetzelfde is het met jouw manifestaties. Kies de essentie van wat je wilt ervaren en laat alle systemen samenkomen om je daar naartoe te leiden. Je hoeft niet te weten wat elke afzonderlijke stap is, de stroom wordt geactiveerd en vindt de weg. Het is jouw taak om je simpelweg door je focus te laten leiden, wat jouw zegening is van voortzetting, en jezelf niet te overtuigen met de hoe's en waarom's. Dat is de specialiteit van Het Universum en het is onze grootste dienstbaarheid en vreugde om het allemaal voor jou te orkestreren.

Aartsengel Gabriel


Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl

Marshmallow Boodschap Uit Kryon Boek 14 “De Nieuwe Mens” / geplaatst: 6 december 201


Marshmallow Boodschap
Uit Kryon Boek 14 “De Nieuwe Mens”
geplaatst: 6 december 2018 
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

De Menselijke Ziel

De ziel is waarschijnlijk een van de meest complexe onderwerpen waar wij het over kunnen hebben. Allereerst is hij niet lineair. Wat wij hiermee bedoelen is dit: Een lineaire geest zoals de mens die heeft, neigt naar een gedachtenproces dat in een rechte lijn loopt. Logica, overleven en zakendoen. Jullie leven je dagelijks leven door je bewustzijn te gebruiken dat voor het grootste deel lineair is.

Als jullie maar een greintje multidimensionaal worden hebben jullie soorten van visioenen en gebruiken jullie metaforen die jullie in dit land bestuderen. De ziel is een multidimensionaal deel van de mens. Het draagt het deeltje van God dat, letterlijk, de essentie van God is. In de ziel zijn ook de attributen van de Akashakroniek van alle mensen. Als jullie lichamelijk overlijden verlaat de ziel het fysieke lichaam. Jullie gaan dan van gedeeltelijk multidimensionaal en gedeeltelijk 3D naar volledig multidimensionaal. Jullie zagen dit ook in onze boodschap over Elia.