Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 1 december 2018

WingMakers en het vijfde Neruda intervieuw, deel 1: Geplaatst 1 december 2018


WingMakers en het vijfde Neruda intervieuw, deel 1:
Geplaatst 1 december 2018

In het vijfde interview, deel 1, spreekt Dr. Neruda over het ontstaan van de moderne mens, de rol van de Annunaki en hoe de mens tot slaaf is gemaakt. De WingMakers hebben met hun tijdscapsule in New Mexico een belangrijke boodschap achtergelaten hoe de mens zichzelf kan bevrijden uit de door de Annunaki kunstmatig gecreëerde constructie.

Het vijfde interview van Dr. Jamisson Neruda

Door Sarah

Vertaling: Koen van Klei

> Lees eerst de inleiding over de WingMakers

Wat volgt is een sessie die ik op 2 januari 1998 met Dr. Neruda heb opgenomen. Hij gaf mij toestemming om zijn antwoorden op mijn vragen te registreren. Dit is de weergave van die sessie. Dit was een van de vijf keren dat ik onze gesprekken op tape kon opnemen. Ik heb deze weergaven precies bewaard zoals ze hebben plaats gevonden. Ik heb mijn best gedaan om de exacte woorden, zinnen en grammatica van Dr. Neruda weer te geven.

Noot van de redactie: dit interview (nummer vijf) is tot maart 2014 niet gepubliceerd. De reden hiervoor is gebaseerd op de timing van Dr. Neruda; de specifieke redenen voor deze timing zijn niet gecommuniceerd.

Sarah: “Wat we woensdagavond bespraken, heeft sindsdien altijd door mijn hoofd gespookt. Ik denk dat ik een beetje geobsedeerd geraakt ben door dit alles … wat voor mij in elk geval nieuwe informatie is. Ik doe mijn best om het in mijn mentale kader te verwerken, en ik moet toegeven dat ik er niet zeker van ben dat het lukt.”

Cobra: Korte Situatie Update, 30 november 2018 / 30 november 2018

Cobra: Korte Situatie Update, 30 november 2018
30 november 2018

Het verwijderen van de chimera groep gaat door. Er is veel extreem positieve activiteit achter de schermen, maar niets daarvan kan publiek worden vrijgegeven aangezien er absolute radiostilte moet zijn over de huidige operaties van de Lichtkrachten. Laat mij alleen zeggen dat als er resultaten zijn iedereen in staat zal zijn om ze te ervaren.

Aan de andere kant realiseert de cabal zich steeds meer dat zij zullen verliezen, en zij accepteren hun nederlaag niet gemakkelijk. Zij hebben recent gerichte energiewapens gebruikt in Californië om vele mensen levend te verbranden:


Hun occulte doel achter deze massamoord was een vuuroffer te maken om een negatieve anomalievortex te creëren om meer van de kosmische primaire anomalie aan te trekken naar de planeet Aarde teneinde hun controle over de planeet te verlengen.

De waarheid is dat er heel weinig primaire anomalie is overgebleven buiten onze planeet, en de duistere krachten vinden het toenemend steeds moeilijker om hun bronnen van anomalie plasma en negatieve entiteiten aan te vullen die via de tunnels van Set de planeet Aarde binnenkomen. Er is een enorme informatieoorlog gaande betreffende intel over de plasma en anomalie status rondom onze planeet, en het is heel moeilijk om betrouwbare informatie te krijgen. Het lijkt er nu op dat het meeste van de overgebleven anomalie naar de Aarde komt vanaf de Taurus donkere wolk:

Meer lezen >>>


Aartsengel Gabriël Dagelijkse Boodschap / 30 november 2018/ via Shelley Young

Aartsengel Gabriël
Dagelijkse Boodschap
30 november 2018/ via Shelley Young


Als iets dat je wilt creëren lijkt te zijn vastgelopen, kan het zinvol zijn om te stoppen en jezelf af te vragen welke beperkingen je eraan hebt gesteld. Kan het alleen vanuit één bron komen? Moet het er op een specifieke manier uitzien?

Veel van de tijd is wat de hoogste match voor jouw ziel en jouw pad is veel groter en briljanter dan je je kunt voorstellen, en jouw controle vanuit je beperkte gezichtspunt kan jouw creatie afremmen. In dergelijke gevallen is het gebrek aan manifestatie jouw ziel en Het Universum dat jou beschermt omdat er iets zo veel beter voor je beschikbaar is.

Pamela channelt Jeshua: Spiritualiteit in het dagelijkse leven / 30 november 2018 / Pamela Kribbe

Pamela channelt Jeshua
Spiritualiteit in het dagelijkse leven
30 november 2018 /  Pamela Kribbe

Lieve mensen,
Ik ben Jeshua, ik ben jullie vriend, ik kom hier als gelijke. Je hoeft voor mij niks te verbergen. Ik heb alles wat er in een mensenhart kan leven gezien in mijn eigen hart. Ik heb de dalen verkend waar je als mens doorheen gaat, de diepten, het ver verwijderd zijn van Thuis. Ik weet wat het is om in het donker te verkeren. Het leven dat ik tweeduizend jaar geleden op aarde leidde, was een leven van uitersten. 

Ik probeerde een licht te verspreiden op aarde, een licht dat van jullie allen is, niet van mij alleen. Ik had verbinding met dit licht, ik was erdoor bezield. Tegelijk had ik ook te maken met angst, twijfel, met weerzin en woede, al die menselijke emoties die je uit het licht halen. Hoe kanaliseer je je licht naar de aarde toe, dat is de vraag. Jullie komen allen van oorsprong uit een dimensie van licht. Ga maar met me mee daar naartoe, herinner je hoe makkelijk en eenvoudig het was. Je bent gemaakt van licht. Dat wil zeggen: je bent totaal vrij, niks bindt jou. Vanuit het licht kun je verbinding maken met alles wat er is. Je wordt niet beperkt door afstand, door vorm, door ruimte of tijd. Dit geeft een gevoel van gelukzaligheid en gemak; geen spanning, geen strijd. Voel dat licht; het is nooit weggeweest, je bent er nog steeds in en hoeft daar niks voor te doen. Het kan je helpen om je nu voor te stellen dat er een golf van licht door je heen spoelt, door je hart, door je buik, door je benen, door je voeten. Maar dit je voorstellen is eigenlijk niets meer dan oog hebben voor wat er al is. Je bent één met God, word je er bewust van, baad jezelf in dit licht.

Live Kryon Channeling: Kryon Magical Mystery Tour, Engeland. 4 /15 mei 2018 /Lee Carroll / Geplaatst: 1 december 2018

Live Kryon Channeling:
Kryon Magical Mystery Tour, Engeland. 4
15 mei 2018 /Lee Carroll
Geplaatst:  1 december 2018
Vertaald uit het Engels vanaf de audio door Henk Steur

Het bouwen van een steencirkel


Gegroet, lieve mensen, IK BEN Kryon van de magnetische dienst.

Alweer zijn wij in de openlucht bijeen op een publiek terrein. De steencirkel van Avebury in Engeland is de grootste steencirkel die tot nu toe in op de planeet is ontdekt. Hij is zoveel mogelijk hersteld en hij is uniek en speciaal. Duizenden en duizenden jaren oud is dit een curiositeit en er zijn vele legenden en theorieën mee verbonden.

Ik zal jullie enkele dingen geven om over na te denken. Lieve mensen, het is niet aan mij om te herschrijven wat jullie geloven maar om het potentieel te verhogen van wat er geweest zou kunnen zijn. Toch kan wat ik vertel in strijd zijn met wat sommigen hebben onderzocht en al lang geloven. Ik geef jullie deze dingen dus om over na te denken en niet als iets dat pertinent zo is, maar ik vertel jullie hoe het was. (Kryon lacht).

Laat mij op deze manier beginnen… Afhankelijk van degenen waarmee je spreekt en hun vooroordelen, waren degenen die deze steencirkel bouwden heidenen of elegant. Ik heb jullie in het verleden zoveel informatie gegeven over de elegantie van jullie voorouders en hoe slim zij waren. Er is een tendens, zelfs onder geologen en wetenschappers, om terug te gaan in de geschiedenis en het vooroordeel is dit: Hoe verder jullie teruggaan…hoe dommer de mens en jullie zien dit constant in het idee over hoe jullie je hebben ontwikkeld. Maar lieve mensen, de waarheid is dat jullie vierduizend, vijfduizend jaar geleden, naar jezelf kijken. Jullie kijken naar de menselijke natuur, het zijn JULLIE die kijken naar JULLIE; misschien met een beetje minder technologie, kennis en ervaring op de planeet. Zo is dit dus een viering van deze cirkel, lieve mensen…..hoe hij is gebouwd, waarom hij is gebouwd. Een viering en een eerbetoon aan de voorouders die hier waren.

Meer lezen >>>


Op deze dag van je leven / 30 november 2018 / Neale Donald Walsch


30 november 2018 / Neale Donald Walsch
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…


... dat je meer moet lezen. Nee echt. Je moet meer lezen.
Er staat nu een boek klaar om door jou gelezen te worden.

Denk je dat dit boek per ongeluk in je bewustzijn is gekomen?
Het is door je Bewustzijn voor je geplaatst.
Haal het. Lees het. Maak aantekeningen in de marge. Doe het nu.

Soms springt het leven naar je uit met zijn boodschap,
tamelijk schreeuwend naar je: krijg dit.
Dit is een van die tijden.
Ik zeg je, er is een boek dat je hebt gepland om nu te lezen.
Negeer de planning niet.

Het is Goddelijke Interventie.

Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald: wakkeremensen.blogpot.nlEen Schrijven van de Schepper / 30 november 2018 / door Jennifer Farley,


Een Schrijven van de Schepper
30 november 2018 / door Jennifer Farley,

De Schoonheid


Vandaag wordt je uitgenodigd om de innerlijke werking van
en alles wat zich in jou bevindt te verkennen en omarmen!
 Sommigen nemen het ingewikkelde en gecompliceerde ontwerp
van mensen misschien aan als vanzelfsprekend. 
Er zijn zoveel hoekjes en gaatjes, rimpelingen en golven, kloven en bruggen...
 het is een vreugdevolle ervaring om er doorheen te navigeren.
En wanneer je de kans wordt gegeven,
ontvouwt zich een heel nieuw niveau en een nieuwe laag van inzicht voor je,
 verbluffend in zijn schoonheid! 
Zelfs door de meest uitdagende ervaringen,
 is de wonderbaarlijke delicaatheid van je ziel,
en het vermogen om te genezen,
te veranderen en te groeien, verbazingwekkend!

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl

vrijdag 30 november 2018

Mike Quinsey – Channeling van zijn Hogere Zelf – 30 november 2018


Mike Quinsey
– Channeling van zijn Hogere Zelf – 
 30 november 2018

Naarmate het niveau van bewustzijn toeneemt, zullen de mensen intuïtiever worden en minder geneigd zijn te accepteren wat ze geacht worden te geloven. Eeuwenlang werd hen nieuws opgediend dat niet de volledige waarheid vertegenwoordigde en wat soms ronduit leugens zijn geweest. Nu is deze situatie aan het veranderen omdat de mensen bewuster worden en beginnen de waarheid af te dwingen. Hun stemmen zullen worden gehoord en aan de andere kant zullen er demonstraties zijn totdat ze krijgen wat ze willen. Het is jammer dat er geweld is gebruikt, maar het toont niettemin de passie die over dergelijke kwesties in de mensen leeft. Diezelfde energie dient te worden doorgegeven in vreedzame protesten, omdat anders de autoriteiten een excuus zullen hebben om meer geweld te gebruiken en de demonstranten onder controle te houden. De autoriteiten wensen niet de strijd aan te gaan met de mensen, maar wanneer geweld wordt gebruikt en de orde moet worden gehandhaafd, is het soms noodzakelijk om op te treden. Het is bijzonder jammer dat gewetenloze mensen demonstraties als dekmantel gebruiken en dit niet noodzakelijkerwijs verband houdt met de doelstellingen van de demonstranten.

De mensen van de Aarde hebben veel meer macht dan ze beseffen, en wanneer hun collectieve gedachtevormen gericht zijn op dezelfde dingen, levert dat resultaat op, en het is de reden waarom groepsmeditatie zoveel effect heeft. Om diezelfde reden is gebed een krachtig middel, maar niet in de mate van herhaling die vaak in religie wordt gezien. De boodschap dient uit het hart te komen en vervuld te zijn van liefde. Wanneer je voor hulp een beroep doet op hogere machten zoals God, wees er dan van verzekerd dat je gebed wordt gehoord. Soms wordt er op een dusdanige manier op gereageerd dat je niet direct het verband ziet met je verzoek. Degenen die negatieve verzoeken indienen, zullen waarschijnlijk merken dat dit via de Wet van Aantrekking bij hen terugkomt.

Antwoord voor Critici - deel 3 / Vrijdag 23 november, 2018/ Anna Von Reitz

Antwoord voor Critici
deel 3
Vrijdag 23 november 2018/ Anna Von Reitz 


Er zijn mensen die zeggen dat ik een “God complex” heb omdat ik spreek over spirituele en metafysische zaken alsook over de praktische kwesties van de Aarde. Hebben zij niet al duizenden jaren gehoord dat dit een Spirituele Oorlog is? En hoe kan deze anders beëindigd worden dan via een spirituele revolutie? 

Wanneer ik waarneem dat de Aarde energielijnen heeft die geblokkeerd zijn, zeg ik dat in dezelfde strekking als dat een automonteur je zou kunnen zeggen dat de remmen van je auto aan een beurt toe zijn of dat je nieuwe schokdempers nodig hebt.

Wel zeker beseffen jullie in deze dag en tijd dat jullie eigen lichaam slagaders en aders heeft die het met bloed voorzien? En dat jullie brein door middel van zenuwsynapsen, die, net als in ieder ander elektrisch circuit, als heel kleine schakelaars elektrische impulsen doorgeven, verbonden is met je teen?

Door eenvoudig de dingen wat op te schalen, weten jullie dat de Aarde ook zo’n systemen heeft. Jullie kennen de Straal Stroom en andere “luchtstromen” die door de atmosfeer van deze planeet stromen, of niet soms? En jullie weten ook over de stromingen van de oceaan die zich vermengen en roeren en het water vanuit de diepte omhoog brengt?

Live Kryon Channeling: Kryon Magical Mystery Tour, Engeland.3 /15 mei 2018 /Lee Carroll / Geplaatst: 30 november 2018

Live Kryon Channeling:
Kryon Magical Mystery Tour, Engeland. 3
15 mei 2018 /Lee Carroll
Geplaatst:  30 november 2018
Vertaald uit het Engels vanaf de audio door Henk Steur 

De Heilige Graal


Gegroet, lieve mensen, IK BEN Kryon van de magnetische dienst.

Voor degenen die later luisteren en lezen, wij zijn hier in de abdij van Glastonbury in het gebied waar zoveel mystiek is. Al 29 jaar, lieve mensen breng ik jullie boodschappen die vol zijn van liefde en compassie en soms herschrijven wij de geschiedenis. Alleen maar om waarheid te brengen aan de gemiddelde mens die wil luisteren en zodat jullie weten dat jullie er helemaal bij horen. Hier is het een plaats die er volledig bij hoort voor degenen die hier rondlopen.

Wij zijn begonnen met een serie met als eerste De Reis van de Held en die omvatte ook de vele Arthurs die claimden dat zij de enige waren en degenen om hen heen die zeiden dat zij de enigen waren. Zij gaven hoop aan de mens die voelt dat er ook mystiek in deze reis zit en ook in alle verhalen die ik jullie heb verteld dat er een geleidend licht is en jullie het on-ontdekbare ontdekken. Dit is het zaad hiervan. Julie zitten op een plaats waar legenden kruisen met geschiedenis en mystiek. Zij hebben allemaal verhalen en heel veel ervan zijn waar. Wat jullie dan doen is de waarheid scheiden van onwaarheid en van hetgeen er is versterkt als zijnde de waarheid of opgeklopt is voor plezier. Een heldenreis, lieve mensen is er een die altijd op welwillende manieren verandert. De helden liepen hier rond en deden wat zij deden en zij werden legenden omdat zij grotere veroveringen moesten maken, meer dingen moesten vinden en oplossingen moesten vinden voor het onmogelijke.

Meer lezen >>>


De les van de vlinder / 7 juni 2015 / herplaatst 30 november 2018 / gastauteur

De les van de vlinder
7 juni 2015 / herplaatst 30 november 2018 / gastauteur

(N.B.) Op een dag verscheen er een kleine opening in een cocon, hangend aan de tak van een boom. Een man zat een aantal uren naar de vlinder te kijken die zich met moeite door het kleine gaatje naar buiten aan het worstelen was. Op een gegeven moment leek er geen vooruitgang meer te zijn in de worsteling van de vlinder. Daarom besloot de man de vlinder te helpen.

Hij nam een schaar en opende de cocon. De vlinder kon toen makkelijk uit de cocon komen. Maar het had een verdord lichaam, het was klein en zijn vleugels waren verschrompeld. De man bleef kijken want hij verwachtte dat op elk moment de vlinder zijn vleugels zou openen. Om deze vervolgens te vergroten en uit te breiden en in staat te zijn om het lichaam van de vlinder te ondersteunen. Dit gebeurde niet.

De vlinder bleef de rest van zijn leven rondkruipen met een verdord lichaam en verschrompelde vleugels. Het was nooit in staat om te vliegen! 


De finale tussen angst en vertrouwen - Deel 3 / 28 november 2018 / Mieke Vulink

De finale tussen angst en vertrouwen - Deel 3
28 november 2018 / Mieke Vulink
Een revolutionaire verschuiving

In ons huidige proces van bewustwording stappen we met velen voorgoed uit een voorbereidingsfase. Deze ‘proeftijd’ heeft ons doen inzien dat we het echt blijvend anders willen. Door de erkenning dat de wereld niet anders kan veranderen dan van binnenuit zijn we inmiddels bij een revolutionaire shift aangekomen die veel, zo niet alles overhoop haalt wat nog disharmonie in zich draagt.

Tijdens onze voorzichtige en aftastende inkeer, die volgde op essentiële levensvragen zoals “Wat doe ik hier, wie ben ik eigenlijk, wat is de bedoeling, waarom gebeurt dit allemaal”, zijn er deuren open gegaan die zich niet meer zullen sluiten. Eenmaal onderweg naar ‘Waarheid’ zal de roep van je ziel je niet meer losgelaten hebben en je buiten de platgetreden paden van de dualiteit hebben geleid.

De weg wordt lichter
Steeds wanneer je een stap uit een duaal veld zet laat je (veelal onbewust) lichtgevende richtingaanwijzers voor andere mensen achter, die vervolgens net iets gemakkelijker een weg uit hun persoonlijke verstrikkingen zullen vinden. Daarmee ontstaat er – vanuit de aardse werkelijkheid bezien – een heel nieuw Licht-netwerk dat prachtige, loepzuivere frequenties draagt en steeds magnetischer wordt.

Heavenletter 6504: In plaats daarvan …zegen! / 16 November 2018


Brief uit de Hemel
In plaats daarvan …zegen!
16 November 2018


God zei:

Geliefden, er is een eenvoudige manier dat jullie persoonlijk kunnen helpen de wereld van onze dromen tot stand te brengen. Hoe meer burgers van de wereld dit zullen doen, des te beter.
Er is een eenvoudige manier om blokkades te verwijderen voor de verlichting van ieder Menswezen op Aarde.
Ik ben verbaasd dat jullie dit nog niet hebben opgevangen.
Misschien zijn jullie niet op zoek geweest.

Het kan niet zo zijn dat jullie achterover leunen en wachten op Mij om de wereld voor jullie ogen te veranderen. Jullie hebben niet ongeduldig op Mij gewacht, of wel? Hebben jullie misschien in stilte tegen jezelf gezegd: "Laat God de wereld in orde brengen." (Let God fix the World)

Op deze dag van je leven / 29 november 2018 / Neale Donald Walsch


29 november 2018 / Neale Donald Walsch
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…


... dat als iemand niet heeft gezondigd,
wat zou er dan voor jou zijn om te vergeven?

Ovidius zei dat, en hij had gelijk.

Iedereen die verschijnt in ons leven,
verschijnen op de manier zoals ze zijn,
verschijnen zodat jij kunt verschijnen zoals je gepland had te verschijnen.
Verschijn jij op die manier?
 Of ben je vergeten waarom die persoon "het voor je doet" het voor jou doet ...?

Maak niet de fout om te denken dat dit allemaal echt is.

Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald: wakkeremensen.blogpot.nl


Een Schrijven van de Schepper / 29 november 2018 / door Jennifer Farley,


Een Schrijven van de Schepper
29 november 2018 / door Jennifer Farley,

Op Jouw Weg


Dingen zullen veranderen, dierbaar kind.
Het lijkt er misschien niet meer op, maar het zal gebeuren.
Er is geen schande om je tijd te nemen om niet-zo-goede ervaringen
te verwerken ... dat is zoals het zou moeten zijn.
Als je er echter voor kiest om daar een onderkomen te bouwen,
dan is dat waar je zult verblijven.
Vertrouw op Het Universum en sta jezelf toe om te groeien en te leren.
Als alles wat je kunt doen kleine stapjes zijn, neem dan kleine stapjes.
Hoe meer je je 'nieuwe benen' gebruikt, hoe meer vertrouwen je krijgt;
die kleine stapjes worden groter en doelgerichter.
Voordat je het weet, ben je op weg naar iets waar je alleen maar van hebt gedroomd.

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl


donderdag 29 november 2018

Benjamin Fulford: Noodsignaal: Noord-Koreanen waarschuwen voor Zionistisch plan om Derde Wereldoorlog te beginnen in Korea en Crimea / 28:11:2018

Noodsignaal:
Noord-Koreanen waarschuwen voor Zionistisch plan om Derde Wereldoorlog te beginnen in Korea en Crimea


28:11:2018 / Door Benjamin Fulford


27 november 2018: koninklijke Mantsjoerijse familieleden belden vandaag om te waarschuwen voor een Zionistische samenzwering om de Derde Wereldoorlog te beginnen door te provoceren met behulp van incidenten in Korea en Crimea. “De mensen achter [de Franse President Emmanuel] Macron doen dit,” zeggen de bronnen.

Dus het lijkt erop dat de Zionisten, angstig zijn voor de dreigende massa arrestatie vanwege misdaden tegen de mensheid, een poging doen, een ‘een, twee drie in godsnaam’ actie om hun lang geplande kunstmatige einde der tijden oorlog tussen Gog en Magog, of Rusland en China versus de G7 te beginnen.

Aziatische geheime genootschapsbronnen gaven vorige week ook soortgelijke hints over een militaire confrontatie welke “noodzakelijk zou zijn met de bedoeling de vereiste veranderingen te stimuleren.” Het lijkt erop dat de Chinezen de controle over heel Azië is aangeboden, inclusief Japan, als ze mee gaan met deze samenzwering.

De Mantsjoerijnen zeggen dat een soort van Chinese inval in Noord-Korea dreigt en tegelijk met een Russische invasie zal plaatsvinden in de Oekraïne met de bedoeling een Derde Wereldoorlog uit te lokken.


Saul: Wanneer jij je één voelt met een ander, lossen angst, conflict en wantrouwen op. / 27 november 2018 / door John Smallman


Saul:
Wanneer jij je één voelt met een ander, lossen angst, conflict en wantrouwen op.
27 november 2018 / door John Smallman


Verandering hangt in de lucht. In feite zullen enorme veranderingen en onthullingen binnenkort zich voordoen, terwijl de mensheid volledig doelgericht toewerkt naar het moment van zijn grote ontwaken. Je ontwaken is altijd Gods Wil voor jou geweest. Gods Wil, de goddelijke Wil, in feite de Wil van de mensheid - jouw collectieve wil toen de onwerkelijke maar als zeer echt schijnende afgescheiden ervaring begon - is Eén Wil en Het wordt altijd bereikt. Er zijn geen uitzonderingen!

Natuurlijk vragen velen van jullie zich af en blijven zich afvragen: "Als God Liefde is en Zijn Wil is dat wij gelukkig zijn, waarom is er dan zoveel pijn en lijden in de wereld?" Hoe moeilijk het ook voor je is om te begrijpen en te accepteren, de Ene Wil, jouw collectieve Wil en die van God is voor jullie allen, dat jullie eeuwige VREUGDE ervaart! Dat is de Realiteit! Wat je ervaart, en lijkt te ervaren eonen lang - oordeel, schuld, conflict, pijn en lijden - is een illusie. Ja, de pijn en het lijden zijn zeer overtuigend en lijken volkomen echt, omdat je fysieke vorm, het menselijk lichaam, zintuigen en gevoelens bevat die erin verwerkt zijn om het in staat te stellen voor zichzelf te zorgen en van het leven te genieten. En deze gevoeligheid heeft een prijs - je hebt een gezegde: "aan alles hangt een prijskaartje”. Die prijs is het vermogen om plezier en pijn, geluk en lijden te voelen. Jullie lichamen zijn gevoelige instrumenten, waardoor in het bewustzijn de onwerkelijkheid van scheiding van de Bron tijdelijk wordt ervaren.