Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 20 januari 2018

Ashtar via James McConnell /14 januari 2018

Ashtar
 via James McConnell
14 januari  2018
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

IK BEN Ashtar!

Ik kom bij jullie op dit moment om jullie bepaald nieuws te brengen. Nieuws dat voor de hele planeet is bestemd. Nieuws dat wij, hier op de schepen, al een tijdje verwachtten. Wij hebben het verwacht, hebben lang naar dit moment toegewerkt: Dit moment van Vrijheid. Dit moment van Vrijheid voor de hele planeet, voor jullie allemaal op de planeet.

Ja, er zijn momenten waarop de tweedracht nog doorgaat, waar angst nog steeds opkomt, net zoals dit onlangs nog gebeurde. Maar, zoals wij dit al een tijdje vertellen, is er geen reden om angst te hebben want angst is niet reëel, niet echt.

Angst is alleen maar een deel van dit illusionaire proces. Het is alleen maar reëel als jullie als jullie het reëel maken… zo echt als jullie programmering dit in jullie vele levens al heeft gemaakt.

Maar weet dat alles onder controle is. Wij van de Pleiadische vloten hebben op dit moment alle controle hierover. Niet zover dat wij tussenbeide komen bij jullie vrije wil maar tot aan het punt waarop wij tussenbeide mogen komen door dingen die naar de planeet komen vanaf een ander deel van de planeet, tegen te houden en die angstwekkende consequenties met zich meebrengen. Dit zal niet worden toegestaan en dat wordt het op dit moment ook niet.

Disclosure Dump? | CIA geeft 13 miljoen pagina's van vrijgegeven documenten online vrij / door BBC , 18 januari 2018

Disclosure Dump? | CIA geeft 13 miljoen pagina's van vrijgegeven documenten online vrij
door BBC , 18 januari 2018


(BBC)  Ongeveer 13 miljoen pagina's van vrijgegeven documenten van de Amerikaanse Central Intelligence Agency (CIA) zijn online vrijgegeven.


De records omvatten UFO-waarnemingen en paranormale experimenten uit het Stargate-programma, dat van oudsher van belang was voor complottheoretici.

De vrijgave kwam na langdurige inspanningen van voorstanders van vrijheid van informatie en een rechtszaak tegen de CIA. 

Het volledige archief bestaat uit bijna 800.000 bestanden.

Ze waren voorheen alleen toegankelijk in het Nationaal Archief in Maryland. Uit elkaar groeien en bewustwording / 17 januari 2018 / Paul Wezenbeek

Uit elkaar groeien en bewustwording
17 januari 2018 / Paul Wezenbeek

Dit is een onderwerp dat velen van ons niet leuk vinden. Ik heb het over relaties die uit elkaar groeien. Helaas gebeurt dit steeds meer en meer. Bij elke leeftijd speelt het een  rol. Dit artikel probeert je bewust te maken hoe het komt en wat je er eventueel mee kunt doen.

Natuurlijk zijn er diverse redenen waarom mensen besluiten hun relatie te verbreken. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Daar gaat dit artikel niet over. Meer en meer is de reden dat mensen uit elkaar groeien, een spirituele reden.

We worden met zijn allen meer en meer bewust. Er komt steeds meer spirituele energie naar de aarde wat mensen beïnvloedt. We ontwaken en worden meer bewust in rap tempo. En dit is de reden dat de schoen gaat knellen. Jij groeit spiritueel en wordt meer bewust maar je partner doet dit niet. En wat doe je dan?

Een Schrijven van de Schepper / 19 Januari 2018 / door Jennifer Farley,

Een Schrijven van de Schepper
19 Januari 2018 / door Jennifer Farley,
Terug Naar School


Er zullen dagen zijn waarin alles een uitdaging zal zijn.
Verhuizen, werken, eten ... zelfs ademen. 
Wees hier niet ontzet over, lieverd. 
Zelfs als je het nu niet gelooft, dit is een definitief teken van groei. 
Het zijn in een ruimte waar het dagelijkse leven moeilijk voelt
geeft je de gelegenheid om te onderzoeken waarom / wanneer / waar / wat / hoe, oplossingen te vragen en te co-creëren ...
 in wezen een 'school' van denken en handelen. 
Misschien voelt het op dit moment niet zo,
maar, tjonge jonge, je bent aan het uitbreiden!

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl


Dagtekst van Vrijdag 19 Januari 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 19 Januari 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het Kwaad bestrijd degenen die niet zijn kant kiezen -

"Wie zich vastbesloten op de weg van het goede begeeft, moet weten dat hij de aanvallen van het kwaad niet zal kunnen vermijden. Want het kwaad blijft wat het is, je zult het niet kunnen overtuigen om van aard te veranderen. En het zal voortgaan met je als zijn vijand te beschouwen: wat je ook doet, het zal je bestrijden. Het kwaad spaart alleen degenen die zijn kant hebben gekozen: het beschermt hen en strooit hen zand in de ogen om hen zo lang mogelijk in zijn macht te houden. Maar vanaf het moment dat je weigert het te dienen, wek je zijn haat op. Je zal zeggen dat dit toch verschrikkelijk is... Ja, maar dankzij deze haat zal je heel ver komen.

Voor alle grote Ingewijden is het kwaad onverbiddelijk geweest en degenen die zulke gebeurtenissen konden interpreteren zagen er een onmiskenbaar teken in. Want wie tot het uiterste veracht wordt door het kwaad, is waardig om de hoogste Inwijding te ontvangen. Uiteraard beklagen de onwetenden deze persoon: “Och arme, wat een zwaar lot.” Maar zij die beter weten, verheugden zich en zeggen: “Hij is voorbestemd om het hoogste te bereiken.”"

vrijdag 19 januari 2018

Patricia Smith: DIE ZOU HEBBEN GEDACHT VOOR EEN 15-JAAR-oude INDIGO zou een artikel over ouderschap schrijven? / January 7th, 2018

Patricia Smith:
DIE ZOU HEBBEN GEDACHT VOOR EEN 15-JAAR-oude INDIGO zou een artikel over ouderschap schrijven? Nou, ik niet, dat is zeker!
by Patricia Smith, January 7th, 2018Als je er echter over nadenkt, is het logisch.

Voordat we hier kwamen, hebben we om een ​​reden voor jullie als ouders gekozen. Misschien dachten we dat jullie ons zouden kunnen helpen het beste te leren, of misschien zouden wij jullie kunnen helpen. 

Het enige wat we niet hadden verwacht, was het feit dat jullie niet echt klaar waren voor onze aankomst. In veel gevallen kozen Indigo-kinderen voor Indigo-ouders of grootouders omdat het hen in staat zou stellen zich op specifieke manieren te ontwikkelen.

Maar sommigen van hen zagen het potentiële licht in de harten van anderen en besloten met behulp van die mensen de realiteit van de Aarde binnen te gaan. 

De laatste waarschuwing van de Illuminatie voor Oliver Stone! (2017-2018) VISUAL / Gepubliceerd op 12 juli 2017 Geplaatst 19 januari 2018

De laatste waarschuwing van de Illuminatie voor Oliver Stone! (2017-2018)
VISUAL
  / Gepubliceerd op 12 juli 2017
Geplaatst 19 januari 2018Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use.


Mike Quinsey – Channeling van zijn Hogere Zelf - 19 januari 2017

Mike Quinsey
– Channeling van zijn Hogere Zelf -
19 januari 2017

Opnieuw ben ik van mening dat Kryon een boodschap naar buiten heeft gebracht die zeer belangrijke informatie bevat die kan helpen het bewustzijn en inzicht van de mens te vergroten. Het vertelt ons eveneens hoe we geholpen gaan worden beter met elkaar op te schieten. Het begrip oorlog zal worden vervangen door tolerante en vredelievende intenties. Leer meer over de nieuwe triade die het nieuwe bewustzijn is en besef dat met de verhoging van de trillingen de Mensheid het oude paradigma, omdat het zijn doel heeft gediend, achter zich laat om plaats te maken voor een nieuw paradigma. Twijfel er niet aan dat een nieuw tijdperk is aangebroken en wanneer de oude gewoonten eenmaal zijn ontkracht, zal de vooruitgang zich versnellen omdat hetgeen verborgen werd gehouden zal worden onthuld. Jullie mensen helpen reeds mee om een nieuwe toekomst te creëren, een toekomst die er een zal zijn van vrede en liefdevolle intenties.

[Het volgende is een uittreksel van Kryon’s boodschap. Om het volledige bericht te kunnen bekijken, klik dan op de hier genoemde link:  Rob/Marja]

KRYON LEGT UIT HOE NIEUWE DNA-OPWAARDERINGEN LICHTWERKERS VAN SPECIALE VERMOGENS VOORZIEN

Elk Wezen heeft zijn eigen planning die gebaseerd is op wat men heeft gekozen toen men niet hier was. Online komen is hoe we deze vorm zullen noemen. Toen de Pleiadiërs de basis hebben gelegd voor het zaaien van de Mensheid, door hen het Goddelijke deeltje te geven dat jullie in je esoterische zaad bezitten, is jullie biologie met die van hen vermengd, met als resultaat het DNA dat jullie nu bezitten en dat zich binnen de dingen bevindt die jullie niet kunnen zien, wat Kwantum- en dynamische delen zijn en die de Goddelijke zaden in zich meedragen. De oorspronkelijke creatievorm was dat Menselijke Wezens met duisternis- en Lichtbewustzijn zouden ontwaken om vervolgens naar de Schepper op zoek te gaan.

Kryon 2019 reis naar Egypte / Lee Carroll / 19 januari 2018

Kryon 2019 reis naar Egypte
Lee Carroll
19 januari 2018

Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Groetjes, Henk!

Ik denk dat een van de meest opwindende en exotische reisavonturen die wij ooit hebben meegemaakt degene in Egypte in 2017 is geweest. Echt waar, ik wist helemaal niet wat ik daar kon verwachten omdat ik er nog nooit was geweest.

Ik was natuurlijk wel gewend aan de manier waarop Elan en Shaloha Productions de dingen regelen. Ik was dus niet verrast dat alle eerste klas was. De rivierboot op de Nijl was een van de beste die voorhanden zijn. Deze boten zijn echt luxueus en het is alsof je een eersteklas hotel met je meeneemt op reis – zeer veilig en met elke dag heerlijk voedsel. De weinige hotels waarin wij verbleven waren ook helemaal geweldig.

Maar wat mij positief verraste was dat Elan tijd had ingebouwd om privé, met ons groepje naar een paar zeer, zeer populaire en beroemde plaatsen te gaan zoals de tempel van Isis, de tempel van Horus, Karnac en de schrijn van Sekhmet, de Sfinx en naar het binnenste van de Grote Piramide EN de Koningskamer….EEN SPIRITUELE KIJK OP 2018 /15 januari 2018 / Door Fran Tielemans

EEN SPIRITUELE KIJK OP 2018
15 januari 2018 / Door Fran Tielemans

2018 wordt het Chinese Jaar van de Hond, een jaar waarin trouw, vriendschappen, samenwerking en hartsverbindingen volop aanwezig zullen zijn. Je zal merken dat je – ook door de 11/2-(meester)trilling - geleid wordt om je relaties op een hoger level te brengen, en dat relaties waarin dit niet lukt, stilaan meer en meer uit je energieveld zullen verdwijnen. Hoger level-relaties zijn relaties waarbinnen volop respect, liefde, steun, inspiratie gedeeld wordt, waarin je je thuis voelt, en waarbinnen je veilig kan groeien.

Een ander kenmerk van dit jaar is dat je meer kan bereiken dan anders, wanneer je volop jouw kwaliteiten gaat inzetten en gefocust blijft op je doel. Gestaag verder werken en doorzetten zal nodig zijn, maar zal ook meer dan ooit lonen, en zal zich vertalen in een steeds groeiend gevoel van zelfvertrouwen, voldoening en vreugde. Je ontdekt steeds vaker dat je het inderdaad wél kan.

De 18 is de kaart van de Maan in de Tarot, en 18/9 legt ook numerologisch de nadruk op het leren in balans brengen en loslaten van emoties, onzekerheden, afhankelijkheden en twijfels. De vrouwelijke energie gaat zich krachtiger manifesteren in de wereld, maar ook in jezelf. De ‘zachte kracht’ treedt steeds meer op het voorplan, en oeroude trauma’s uit het collectief vrouwelijk bewustzijn krijgen heel wat healing. De sleutel naar die healing is jezelf steeds meer laten groeien in onvoorwaardelijke liefde voor jouw echte Zelf, daaruit vloeit ware kracht.

Op deze dag van je leven / 19 Januari 2018 / Neal Donald Walsch

19 Januari 2018 / Neal Donald Walsch
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…


... dat de snelste manier om iets te leren is door het te onderwijzen.

Wacht daarom niet tot je "er alles van weet" of "onder de knie hebt"
wat je wilt delen voordat je het begin te delen.

De wereld heeft meer nodig van waar je meer van wilt leren.
Dus onderwijs het. Deel. Help anderen.
En maak je niet zoveel zorgen over wat je "niet weet".
Maak je eerder zorgen over wat je niet doet.
Omdat je ons ervan berooft, terwijl je wacht, om een "expert" te worden.

Je weet precies waarom je dit vandaag hebt gehoord.

Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald: wakkeremensen.blogpot.nl


Een Schrijven van de Schepper / 18 Januari 2018 / door Jennifer Farley,

Een Schrijven van de Schepper
18 Januari 2018 / door Jennifer Farley,
In Het Gezicht Van Chaos


Tijdens de komende weken en maanden zullen jullie misschien merken
dat je chaos creëert als afleiding van de taak die ophanden is en, 
oh , wat een menselijk ding is dat om te doen! 
(Glimlach)
Het universum vraagt om Heel veel dingen van jullie op dit moment
en het kan een uitdaging zijn om hen het hoofd te bieden. 
Jullie komen misschien in de verleiding om jezelf af te waarderen. 
In plaats van je over te geven aan die beoefening,
gebruik het dan als een kans om je bewust gewaar te worden
van wat (en waarom) je het doet. 
Alles wat jullie op dit moment wordt gevraagd
is om elk moment te nemen zoals het komt. 
Neem in jullie verwerking zo veel of zo weinig tijd als jullie nodig hebben. 
Vergeet niet dat jullie het waard zijn en deze zelfzorg verdienen.
 Gebruik het voor jullie beste voordeel!

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl


Dagtekst van Donderdag 18 Januari 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 18 Januari 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Seksualiteit - een gebied waar geen enkele regel geldig is voor alle mensen

"Het is mogelijk om de mensen over de kwestie van de seksualiteit te onderrichten en raad te geven, maar in het volle besef dat deze kwestie slechts in functie van iedere persoon afzonderlijk, kan worden opgelost. Het is niet redelijk om onder het mom van de moraal aan iedereen dezelfde regels te willen opleggen, want de discipline die de ene naar evenwicht en echte spiritualiteit zal leiden, kan de andere naar verdringing, hysterie en neurose voeren. De behoeften van de mensen zijn niet allemaal van dezelfde aard en wie geen rekening houdt met deze werkelijkheid, zal ofwel tot dovemansoren spreken, ofwel mensen onnodig kwellingen opleggen. 

Anderzijds wil dit niet zeggen dat mannen en vrouwen geen inspanningen hoeven te doen. Integendeel, iedereen moet er – op zijn eigen niveau – naar streven om de seksuele kracht beter te beheersen, zodat hij of zij hun liefde kunnen beleven op een mooiere manier, die edeler en spiritueler is, want dit is de enige echte morele regel die voor iedereen geldt."

donderdag 18 januari 2018

Anonymous - Dit zal alles wat je weet veranderen ... (2018-2019) / Voormalige Facebook Managers Waarschuwen Sociale Media is Vernietigen de Samenleving / 15 januari 2018 / Door Carolanne Wright

Anonymous -
Dit zal alles wat je weet veranderen ... (2018-2019)

Voormalige Facebook Managers Waarschuwen Sociale Media is Vernietigen de Samenleving

15 januari 2018 / Door  Carolanne Wright
Bijdragende schrijver voor  Wake Up World

Voor diegenen onder ons die sociale media gebruiken, zijn we allemaal vertrouwd met het "ik zal op Facebook of Twitter gaan voor een minuut, alleen maar om ervaren en te zien wat er gebeurt" en dan realiseren we ons, uren later, dat we nog steeds aan het scrollen zijn door onze nieuwsfeeds, op het zelfde pictogram klikken of onze bloeddruk laten stijgen door het smaadschrift of een andere onaangename post van een trol.

Ongeacht het feit dat een Harvard-studie heeft aangetoond dat sociale-mediaplatformen zeer verslavend zijn - en net zo aangenaam zijn voor het pleziercentrum van de hersenen als voedsel, geld en seks - vervloek ik nog steeds vaak mijn gebrek aan zelfbeheersing en de verspilde uren op deze sites.

DE LICHTMEESTERS OVER HET KRISTALLIJN VELD / 17 januari 2018 / Tetsiea Blijham

DE LICHTMEESTERS OVER HET KRISTALLIJN VELD
17 januari 2018 / Tetsiea Blijham

  
Live door Tetsiea gechannelde boodschap tijdens een recent LichtFrequenties webinar:

"Welkom mijn lieve lichtkind. Wij zijn de lichtmeesters. Het pad van jouw ziel is een pad geweest van verwondering. Van bewondering. Van devotie. Van respect voor het goddelijke en het verhevene. Dat weten wij, dat hebben wij gezien. Maar jouw zoektocht terug naar het licht, is, je zou kunnen zeggen, de perfecte voleinding. De vervulling van die zoektocht. Dit is een cadeautje voor jou. Van ons.

Het Witte Licht is al zolang bij jou aanwezig. Hier is de Metatron. En ik spreek voor de Lichtmeesters. Door jouw verbinding met het Witte Licht herinner jij je weer dat jij als priester, priesteres, destijds in Lemurië deze frequenties gedragen hebt. Uitgestuurd hebt. Andere mensen hierin onderwezen hebt, geheald hebt. Het is ook niet voor niks dat jij juist op dit moment dit blogartikel leest. Dat komt, doordat jouw ziel zo geopend is, zo ontwikkeld is, zich zo herinnert. Dat jij niet jezelf bent, maar dat jij een ziel bent in een mensen lichaam. Dat jij hier moest zijn.

De brug naar verandering. /17/1/18 / Luc van Ewijk

De brug naar verandering.

17/1/18 / Luc van Ewijk

Sommige mensen zijn als een brug. Een brug waardoor de verandering kan plaatsvinden. Wie zijn deze brug?

Het zijn vaak de buitenbeentjes. Diegene met een andere mening. Maar met de voeten buiten de maatschappij. Toch alvast een andere weg onderzoeken. 

En ook gaan uitwerken. Zodat een nieuwe wereld uit de voegen kan barsten. 

Licht zal zich op aarde omringen. Wees de verandering. Want dan gaat het veel makkelijker. 

Je gaat dan met de stroom mee. Het voelt onzeker dit jaar. Want er kan veel veranderen. 

Wees jezelf. En zie wie er omheen blijft. 

En vergeet de grenzen. Want je kunt zo ver komen. Als je durft te gaan. 


Je vleugels vinden / 14 januari 2018 / Love D.

Je vleugels vinden
14 januari 2018 / Love D.

Hoe krijg je jou leven weer op de rails en hoe kom je erachter wat je precies wilt in het leven, wat er bij je past en wat je ware doel is?

Je ziet mensen die inspirerend zijn voor andere mensen en wat van hun leven maken, en jou vertellen dat je er wel wat voor moet doen. Je kansen pakken en het alles moet geven wat je hebt. Maar wat als je nog steeds niet weet wat je wilt, en alles heb geprobeerd wat je kon proberen? Zoveel verschillende banen gehad en weer verloren, dat je daardoor ook aan jezelf bent gaan twijfelen. Altijd maar op zoek naar hetgeen waar je passie van begint op te borrelen, in plaats van een loslopende projectiel die zijn of haar weg probeert te vinden en voor het gevoel weer eindigt op punt nul.

Ik zeg voor het gevoel, want het is natuurlijk niet echt zo, omdat je natuurlijk heel veel hebt kunnen leren van alles wat je gedaan hebt.

Onze ware identiteit
Vaak is het zo makkelijk om altijd op het slechte te focussen en te vergeten wat we wel geleerd hebben. En zijn we als mensen zo geneigd om zo te twijfelen aan alles wat we doen, en altijd maar in de negativiteit en drama’s te blijven hangen. Dit is toch niet wie en wat je in essentie bent? Ik geloof echt dat we als mens heel veel potentie in ons hebben, maar erachter komen wat dat is, is al een avontuur op zich. Dit ligt natuurlijk bij iedereen iets anders, maar iedereen heeft zo zijn of haar weg daarin. En het leven gaat niet altijd op rolletjes, hoe graag je het ook zou willen. 

Op deze dag van je leven / 18 Januari 2018 / Neal Donald Walsch

18 Januari 2018 / Neal Donald Walsch
Op deze dag van je leven, geloof ik
dat God wil dat je weet…


 ... dat zonder te weten wie je bent en waarom je hier bent
het leven geen betekenis heeft.

Bestudeer dan de vragen.
Werk om de grootste antwoorden te ervaren.
Wie je bent is een individualisering van Goddelijkheid.
Waarom je hier bent, is om dat aan te tonen.

Vandaag gaat het je een perfecte kans bieden om dat te doen.
Kijk. Luister.
Voor het einde van deze dag, krijg je de kans om Goddelijk te zijn.
Inderdaad, iemand rekent ook op jou.

Neale Donald Walsch [today@nealedonaldwalsch.com]
Vertaald: wakkeremensen.blogpot.nl


Een Schrijven van de Schepper / 17 Januari 2018 / door Jennifer Farley,

Een Schrijven van de Schepper
17 Januari 2018 / door Jennifer Farley,
Onbetaalbaar Middel


Met de veranderingen die nu plaatsvinden,
kan het een hele uitdaging zijn om jullie hart,
geest en armen open te houden. 
Jullie gebruikelijke methoden van bescherming en zelfbehoud vervaagt
langzaam in veroudering en het navigeren op jullie Aarde kan onveilig worden.
 Onthoud alsjeblieft, mijn geliefden,
dat jullie nog nooit onbeschermd zijn achtergelaten. 
Elke dag worden er nieuwe manieren van leidinggeven aan jullie voorgesteld ...
het is gewoon een kwestie van het identificeren van het oefenen ervan.
 (Glimlach)
Vriendelijkheid en mededogen jegens jullie medemensen is en zal altijd
 de sleutel zijn om vooruitgang te boeken in elke dienst. 
Waarom? Omdat er nog nooit een prijskaartje aan een van deze dingen is gekoppeld.

~ De Schepper ~

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl


Dagtekst van Woensdag 17 Januari 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 17 Januari 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

Harmonie - voorwaarde om te leren van onze dagelijkse ervaringen

"Het zijn de ervaringen en vooral de ongelukkige ervaringen die leerzaam zijn voor de mensen. Niemand wordt ervan gespaard. Hierin bestaat dus voor iedereen het echte werk: stilstaan bij elke ervaring van het dagelijks leven en er de lessen uit trekken, zodat je steeds verder kunt gaan op de weg van de wijsheid, het evenwicht en de vrede.

Maar hoeveel mensen zijn in staat om lessen te trekken uit wat hen overkomt? Heel hun leven doen ze dezelfde ongelukkige ervaringen op, maar ze leren niks bij, ze doen niets – of zo weinig! – om zich te bevrijden van het innerlijk kabaal en de chaos waarin ze verzeild zijn. Nochtans lijden ze en daar zijn ze niet trots op …, maar ze zijn dat leven gewoon en ze leggen zich erbij neer …Toch is voor hen het ogenblik aangebroken om daaruit te komen. En ze zullen eruit komen als ze elke dag moeite doen om te zoeken naar de harmonie: de harmonie liefhebben, ernaar hunkeren, harmonie brengen in elke beweging, in elk woord, in elke blik. Het is deze toestand van harmonie die hen inzicht zal geven over hun ervaringen en hen de middelen zal aanreiken om er de lessen uit te trekken."