Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 30 december 2018

Rijk zijn is gelukkig zijn. / 24 december 2018 / Luc van Ewijk


Rijk zijn is gelukkig zijn.

24 december 2018 / Luc van Ewijk

Je kunt niet altijd krijgen wat je wilt. Of je krijgt een les geleerd. Die les krijg je geleerd, om dichter te komen bij dat wat je wilt. 


Er wordt voor ons gezorgd. De aarde is een leerschool. Maar daarbij ook een plek waar we kunnen scheppen wat we willen. 

Ook al lijkt het soms nog zo onmogelijk of ver weg, je zult er komen. Desnoods met een paar lessen. 

Ja, je dacht net klaar te zijn. Maar dat zijn we nooit. Er is altijd wel wat bij te leren. Want zonder zelf te groeien zul je tot stilstand komen. 

Dat jezelf perfect is betekend niet dat je stopt met groeien. Wees dankbaar. Dan zul je gul ontvangen. En je zult zien hoe rijk je bent. Hoe rijk jouw buitenwereld gaat worden. 

Wat niet afhankelijk is van de hoeveelheid geld. Nee, van de hoeveelheid geluk die je gaat vinden. Dat maakt een rijk persoon. 


Vanuit liefde leven. Liefde geven en ontvangen. Niet alleen met kerstmis maar heel het jaar. Maak er maar een opstapje van. 

Schijnen, want daarvoor ben je hier gekomen. De wereld een lichtere plek te maken. Want zo donker als nu is niet zo aangenaam.