zaterdag 15 december 2018

Intuïtieve berichten door Wes Annac van zijn persoonlijke Blog Het is om jullie geest te helpen te bevrijden / 11 December 2018, Wes Annac

Intuïtieve berichten door Wes Annac van zijn persoonlijke Blog
Het is om jullie geest te helpen te bevrijden


Wes Annac: 11 December 2018, Karma Yoga Daily –
 tweede episode met Podcast

Episode 2 is hier! Deze week zal ik bespreken hoe we spiritualiteit kunnen gebruiken om verslaving te behandelen. Ik zal ook de manipulatie bespreken die vaak geassocieerd wordt met spiritualiteit.

De podcast is op You Tube (video ) en jullie kunnen er ook naar luisteren via deze link: Audio

De vertaling van het Transcript:

Hey iedereen! Welkom bij episode 2 van de Karma Yoga (met) Podcast.
Ik ben Wes Annac en deze week, zullen we wat van de manieren bespreken opdat spiritualiteit kan helpen bij de behandeling van verslaving.
Ik zal ook mijn gedachten delen over de manipulatie die jullie soms tegenkomen bij het nastreven van spiritualiteit.Nou laten we spreken over verslaving en spiritualiteit.
Ongeacht de specifieke beoefening of overtuiging staat spiritualiteit bekend als een open pad voor iedereen die zuiver wil worden en een oud, destructief leven achter zich wil laten.

Het wordt in feite een licht in hun leven dat hen de moed en het geloof geeft om verder te gaan en op te houden verloren te gaan in hun verslaving of de gevoelens van hulpeloosheid die het kan creëren. De energie die ze gebruikten om hun verlangens na te streven, wordt nu gebruikt om hun geest te kalmeren en hun bewustzijn te onderzoeken.

Zelfs als jullie het niet eens zijn met de meeste spirituele ideeën, is dit een ontegenzeglijk betere manier om te leven dan te worden verteerd door een verslaving.

Ik kan me voorstellen dat een grote manier van spiritualiteit een verslaafde helpt bij het herstellen van zelfvertrouwen tegenover de schaamte die gepaard gaat met een verslaving, maar niet zou moeten. Persoonlijk vind ik dat het schamen van een verslaafde totaal onnodig is en waarschijnlijk de slechtst mogelijke uitkomst zal hebben.

Een klein, klein deel van degenen die zich schamen, zou het als inspiratie kunnen gebruiken om te bewijzen dat iedereen ongelijk heeft en om hun gewoonte te kappen. Maar de meesten van hen zullen elk beetje van die pijn voelen die jullie hen toebrengen en als gevolg daarvan verder naar beneden vallen.

Als spiritualiteit hen het vertrouwen geeft om beter te worden en beter te blijven, dan is het voor hen een geweldige manier van herstel. Zoals we later zullen bespreken, is dit pad duidelijk niet voor iedereen. Maar als het voor sommigen werkt, moeten we het als een rendabele behandeling beschouwen.
Laten we leren van sommige mensen die er veel meer over weten dan ik.

Allereerst schrijft een groep experts van Mental Health.net dat onderzoek aantoont dat spiritualiteit kan helpen bij herstel; niet alleen van verslaving, maar ook van ziekten.

Ze schrijven dat uiteindelijk, we weten niet waarom dit gebeurt of waar die hulp vandaan komt - beschrijvend de twee meest voorkomende overtuigingen die het beschouwen als ofwel een "macht groter dan wij" of op de meer praktische kant, het besef van hoop dat ons geloof in zo'n kracht ons kan geven.

Hoe dan ook, het is bewezen dat spirituele overtuigingen en de bijbehorende activiteiten nuttig zijn.

De experts schrijven dat hoewel 12-stappenprogramma's het populairst zijn, je de spiritualiteit niet tot hen of andere religieuze programma's hoeft te beperken.

Het gebruik van spiritualiteit voor herstel betekent vaak dat je je bewust wordt van het doel van het leven en dienovereenkomstig handelt.
Dit is noodzakelijk voor herstel en velen kunnen een uniek doel vinden zonder de noodzaak van enig programma.

Volgens de website Drug and Alcohol Rehab in Thailand zijn de voordelen van het hebben van een spirituele beoefening tijdens het herstel het volgende:
 •       Het kan helpen om te gaan met de ups en downs van het leven terwijl je de tools krijgt om jezelf emotioneel te helpen, wat van vitaal belang is in een vroeg stadium.
 •        Het kan je een "boost" geven en je helpen meer uit je dag te halen.
 •        Het kan je helpen helder te denken in het licht van de obstakels van het leven.
 •        Helpen te slapen en je meer uitgerust te voelen de volgende dag.
 •         Helpen om gelukkiger te worden, meer tevreden en zelfs sereen.
 •        Helpen om de relatie met familie en vrienden te verbeteren en om een positievere kracht in de gemeenschap te zijn.
 •        Vermindert de kansen op instorten.
 •        Helpen om je voortreffelijk en verlicht te voelen.
 •       Humeur op een natuurlijke manier verbeteren, zodat je geen drugs of alcohol nodig hebt.
 •        Helpt te voelen dat het leven zin heeft in een tijd dat je denkt dat je verslaving je doel van je heeft gestolen.
 •       Helpt om te gaan met persoonlijke tekortkomingen die mogelijk hebben bijgedragen aan de verslaving.
 •        En ten slotte, helpt het stress te beheersen en zelfs langer te leven.
De Elements Behavioral Health-website rapporteert dat meditatie vooral nuttig is bij het overwinnen van verslaving, omdat het "de kritische paden in de hersenen opnieuw bedient".

Deelnemers aan een studie mediteerden gedurende ongeveer een half uur per dag gedurende 2 maanden, en aan het einde daarvan was de grijze stof in de gebieden van hun hersenen die geheugen, introspectie, leren en zelfbewustzijn stimuleren toegenomen.

Interessant is dat de grijze materie in de gebieden van hun hersenen die stress en angst ondersteunen, was afgenomen.

Elements Behavioral Health meldt dat stress en angst erom bekend staan dat ze een terugval veroorzaken. Een verslaafde in herstel kan meditatie gebruiken om de manier waarop zijn hersenen omgaan met stress en dus de manier waarop ze op hun leven reageren te veranderen, en ze kunnen dit doen zonder de noodzaak van drugs of alcohol.

Meditatie is bewezen een succesvolle methode te zijn om nuchter te blijven volgens Elements Behavioral Health, met een studie waaruit bleek dat intraveneuze drugsgebruikers bij herstel betere resultaten rapporteerden door meditatie dan bijkans iets anders.

Een andere studie wees uit dat druggebruikers in de gevangenis die meditatie beoefenden, minder instortten en na vrijlating een beter pad bewandelden dan degenen die de gebruikelijke behandelingen ondergingen.

Elements Behavioral Health meldt ook dat onderzoek aantoont dat meditatie helpt bij het herstel van alcoholisten en drugsgebruikers in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging.

Meditatie en yoga gecombineerd zijn bijzonder nuttig.

Eén studie had cocaïneverslaafden in herstel zij leerden van de Chinese beoefening van Qigong, die meditatie gebruikt. Ze verlangden minder naar hun drug en presenteerden minder problemen in verband met hun verslaving dan degenen die een placebo-georiënteerde behandeling kregen.

Als enig van dit jullie interesseert, deelt The Addiction Centre enkele tips om meer spiritualiteit in je leven te brengen. Ze bevatten:
 •         Dankbaar zijn.
 •         Het waarderen van de natuur.
 •         Eerlijk en bescheiden zijn. 
 •         Het zingen of aanzetten van muziek die je leuk vindt.
 •        Iemand helpen zonder de verwachting terug geholpen te worden (ook bekend als Karma Yoga).
 •         En het bijwonen van een evenement in uw gemeenschap of betrokken zijn bij een steungroep.
Hoewel dit allemaal geweldige tips zijn, vindt niet iedereen het een goed idee om verslaving te verbinden met spiritualiteit.

Lance Dodes van Psychology Today vindt dat verslaving een niet-religieuze of spirituele kwestie is die we kunnen terugvoeren tot een ontkoppeling met God of het universum.

Hij schrijft dat verslaving je zeker ontkoppelt van wat hij je innerlijke zelf noemt. Als je er echter een spiritueel probleem van maakt, kan dit ertoe leiden dat elke emotionele of psychologische kwestie het gevolg is van een of andere spirituele tekortkoming.

Dit is problematisch omdat het kan voorkomen dat we de oorzaak vinden van praktisch elke andere vorm van 'emotioneel leed'.

Lance merkt op dat veel mensen die zich in herstel bevinden zich inderdaad beter voelen wanneer ze in contact staan met hun spirituele kant; maar dit linkt niet rechtstreeks aan verslaving aan een waargenomen gebrek aan spiritualiteit. Denken dat het wel zo is, is om een mindset te creëren die "meer spiritueel" wordt, zoals hij het zegt, is alles wat je hoeft te doen om een verslaving te behandelen.

Volgens Lance hebben onderzoeken aangetoond dat behandelingen die beweren dat verslaving een spiritueel probleem is, ervoor zorgen dat hun deelnemers meer kans hebben op terugval. Hij deelt zijn mening dat verslaving ruw terrein genoeg is, en verslaafden overtuigend dat het hen minder spiritueel maakt, maakt het alleen maar meer ruwer terrein.

Ik zie beide kanten van het argument. Veel mensen hebben spiritualiteit gebruikt om nuchter te worden - mensen die een veel donkerder pad zouden zijn gegaan als ze de inspiratie niet hadden gevonden om te veranderen. Ik kan ook zien hoe iemand denkt dat hun verslaving elke hoop van hen doodt, als ze het licht zien dat het ergste is om hen aan te doen.

Ik veronderstel dat het erop aan komt dat, zoals ik aan het begin al zei, iedereen anders is. Het 12-stappen programma zal voor sommigen werken, terwijl anderen een geheel andere aanpak nodig hebben. Eén ding is zeker: we zouden nooit het punt moeten bereiken waarop we religieuze of spirituele herstelprogramma’s opdringen aan iemand.

Als je van een verslaving wilt afkicken maar spiritualiteit niet voor jou is, deelt Elizabeth Hartney bij Very Well Mind enkele eenvoudige maar nuttige dingen die je kunt proberen. Ze bevatten:
 •        Je talenten vinden en nastreven.
 •        Het vergeven van misbruikers uit het verleden.
 •        Het vragen om vergeving van je eigen acties.
 •        Uitzoeken wat je kunt leren van je worstelingen.
 •        En positieve dingen doen in de gemeenschap bijvoorbeeld vrijwilligerswerk.
Interessant genoeg kan spiritualiteit zelf deze bepaalde activiteiten inspireren.

Elizabeth schrijft dat veel hedendaagse spirituele methoden om verslaving te overwinnen, de oosterse ideologie gebruiken om mensen met herstel te helpen, hun doel te begrijpen en zichzelf te bekrachtigen zonder dat ze moeten geloven in of zich wijden aan de 'hogere macht' dat soort programma’s zoals de 12-stappenpreek.

Dit helpt hen hun unieke spirituele connectie te ontdekken zonder de complicaties die zich voordoen bij andere op religie gebaseerde herstelprogramma's.

Spiritualiteit is een van de weinige effectieve manieren om een verslaving te overwinnen, maar het heeft zijn nadelen. Met moderne praktijken die minder gericht zijn op een God die je moet gehoorzamen en meer op je innerlijke kracht en vermogen om je worstelingen met het goddelijke aan je zijde te overwinnen, zijn deze methoden meer benaderbaar voor iedereen en dus effectiever.

Er is iets echts aan de inspiratie die je kunt krijgen als je een religieus of spiritueel pad volgt. Sceptici noemen dit het placebo-effect, en gelovigen noemen het het resultaat van echte interactie met het goddelijke in jezelf.

Ondanks hoe nuttig spiritualiteit kan zijn voor herstel, is het logische nadeel dat het de schaamte kan voeden waar we eerder over gesproken hebben. Het kan gevaarlijk zijn voor iemand om te denken dat ze elke hoop die ze hadden voor zelfverbinding de kop indrukten.

Ware het niet vanwege deze duidelijke tekortkoming, dan zou spiritualiteit als een methode van herstel praktisch onfeilbaar zijn. Ik zeg dat we degenen die het echt heeft geholpen moeten ondersteunen en unieke manieren moeten vinden om diegenen te helpen die om hun eigen redenen niet geïnteresseerd zijn om spiritueel te zijn. We moeten het pad dat ze nemen naar ernst ondersteunen, zolang het maar voor hen werkt.Laten we verder gaan met het laatste onderwerp, laten we praten over de manipulatie die je soms kunt vinden als je spiritualiteit nastreeft.

Naar mijn mening kan een spiritueel pad een prachtig hulpmiddel zijn voor verheffing. Het kan fundamenteel veranderen wie je bent of, afhankelijk van hoe je ernaar kijkt, je weer tot leven wekken dat al in je was.

Mijn pro-spiritualiteitshouding is duidelijk voor iedereen die mijn schrijfwerk leest of naar deze podcast luistert. Daarom hoop ik dat jullie me allemaal kunnen vergeven dat ik mij waag aan een ander gebied in dit deel. In plaats van spiritualiteit te prijzen, zou ik willen kijken hoe het kan worden gebruikt om volgelingen te krijgen door misleiding en manipulatie.

Ten eerste moeten we in gedachten houden dat elke munt twee kanten heeft.

Spiritualiteit kan goed of slecht zijn, afhankelijk van hoe het wordt gebruikt. Je kunt het gebruiken voor je eigen persoonlijke verheffing, je kunt het gebruiken om anderen te helpen die een vergelijkbaar pad bewandelen, of in een extremer negatief geval, je kunt het gebruiken om mensen te verleiden die oprecht geloven in de ideeën die je verkoopt.

Er zijn genoeg goedbedoelende mensen die hun passie voor de evolutie van het bewustzijn gebruiken als uitlaatklep om mensen te helpen en hun rekeningen te betalen, door te doen waar ze van houden. Het zijn niet degenen waar ik naar verwijs wanneer ik zeg dat de spirituele gemeenschap, net als ieder ander, zijn aandeel heeft in oplichters en slangolie-verkoper. (Een niet gekwalificeerde persoon die een pseudo medisch product/remedie aan de man tracht te brengen)

Voor deze mensen is de instroom van interesse in verschillende geloofssystemen van het Boeddhisme tot New Age een gelegenheid om mensen te misleiden en te beheersen waarvan zij denken dat ze gek zijn. Ze weten dat ze heel veel geld kunnen verdienen door mensen te laten denken dat ze de redder zijn waar de wereld op heeft gewacht.

Het is triest om te zien hoe grote groepen mensen zich toewijden aan een goeroe die, zoals de tijd onthult, er alleen in zit voor het geld en de macht. Sommige van deze volgelingen zullen in tranen uitbarsten, alleen maar praten over deze ongelooflijke leraar en de grootste mentale gymnastiek mogelijk maken om de zichtbare donkere kant van die leraar te excuseren.

Naar mijn mening is het echte probleem in het hart van dit alles dat mensen willen dat iemand erin gelooft. Helaas zijn er genoeg nepgoeroe typen die, ondanks dat hun hart er niet echt in is, weten hoe ze verlicht moeten verschijnen.

Ze doen alsof ze toegang hebben tot een grote universele waarheid en overtuigen hun toegewijden dat de enige manier waarop ook zij toegang hebben tot die waarheid, door hen heen is.

Als dit bekend klinkt, komt dat omdat het de basis is van de meeste religies.

Verlicht verschijnen is gemakkelijker dan je zou denken. Als je het doet, zijn er op zijn minst een paar mensen die vallen voor je act helemaal van A-Z. Ik val die mensen niet aan, omdat ik weet hoe moeilijk het kan zijn om een echte leraar te vinden en hoe hartverscheurend het kan zijn om voor de valstrikken van een nep persoon te vallen.

Als je verlicht wilt verschijnen, is het belangrijk om je bewust te zijn van hoe je jezelf gedraagt. Wanneer je in de buurt van je volgelingen bent, moet je de façade van de verlichte als het ware, aantrekken.
Dit archetype is verrassend gemakkelijk na te bootsen, en als je het goed genoeg kunt maken, vergeten mensen je woorden te nemen met een korreltje zout.

Het enige dat nodig is, is een rustig gedrag en een ietwat geavanceerd begrip van een of andere spirituele filosofie - of het nu New Age-filosofie is of een geloofssysteem dat je verzint en waarin andere overtuigingen zijn verwerkt. Westerse spirituele zoekers houden van de oosterse religie, dus alles wat te maken heeft met meditatie, kundalini of de chakra's zal waarschijnlijk sommige spirituele zoekers aanspreken.

Op zichzelf is er niets inherent schadelijk aan deze ideeën. Ze kunnen nuttig zijn, maar alles kan worden verdraaid op een manier die meer controle heeft dan mensen te bevrijden. Je moet die ideeën op een diep niveau begrijpen om ze effectief te gebruiken voor controle, maar als je voldoende toegewijd bent aan de oplichterij, dan is er niet veel nodig om te leren.

Herinner ook - en dit kan een beetje controversieel zijn - dat als je de seksualiteit van je volgelingen kunt beheersen (ofwel door ze te onderdrukken of ze aan te moedigen om consequent uit te putten door wat je "vrije liefde" zou kunnen noemen) dan zal het een stuk gemakkelijker zijn om hun psyche te beheersen en zo hun gedrag te manipuleren.

Voordat ik dit afrond, moet ik herhalen dat niet iedereen die spiritualiteit leert of er geld mee verdient, een oplichter is. Er zijn mensen die oprecht geloven in wat ze doen, zelfs als de ideeën die ze verspreiden gek lijken.

Ik ben niet hier om te betogen welke overtuigingen echt zijn en welke niet, want dat is een onderwerp voor een andere keer. Maar zelfs als wat een spirituele figuur zegt, gek klinkt, betekent dit niet altijd dat ze mensen manipuleren. In gedachten kunnen ze de dag redden door hun onconventionele ideeën te verspreiden.

Ik denk dat het belangrijk is om de manipulerende slangolieverkopers van de verkopers te scheiden die om wat voor reden dan ook denken dat de slangolie (zie eerder bovenstaand) echt zal werken. Het is een fijne lijn maar een die verdient te worden getrokken.

Mijn oplossing voor dit alles is dat je, als je van spiritualiteit houdt, voor jezelf zou moeten denken. Vind of creëer je eigen overtuigingen in plaats van een goeroe te volgen. Weet gewoon dat als je besluit om er toch een te volgen, er geweldige leraren zijn die alleen het beste voor je willen.

Probeer ook te onthouden dat de student-goeroe relatie niet helemaal slecht is. Je kunt voorkomen dat je verdwaalt in de gekte als je wat onderscheidingsvermogen hebt. Wat je ook gelooft, wees er redelijk in. Dat alleen kan je redden van het vallen in de handen van een misleidende goeroe.Wel dit is het voor deze episode. Check KarmaYogaDaily.com voor de dagelijkse artikelen gerelateerd aan de onderwerpen hier besproken. Check ook Aware Culture op Facebook, en volg mij op Twitter at Wes_ Annac and at Love_Rebellion.

Veel liefde. Bedankt voor het luisteren en lezen.

Bronnen:
(niet vertaald)

Tom Horvath, Ph.D., ABPP, Kaushik Misra, Ph.D., Amy K. Epner, Ph.D., and Galen Morgan Cooper, Ph.D., “Spiritual Approaches To Addiction Recovery”, MentalHealth.net, August 26, 2013 (updated March 14, 2016) – https://www.mentalhelp.net/articles/spiritual-approaches-to-addiction-recovery/
“Daily Spiritual Practices Are Helpful in Recovery”, DARA Thailand  https://alcoholrehab.com/addiction-recovery/daily-spiritual-practices-are-helpful-in-recovery/
“Meditation for Alcoholism and Drug Addiction Recovery”, Elements Behavioral Health, July 6, 2014 – https://www.elementsbehavioralhealth.com/featured/meditation-for-alcoholism-and-drug-addiction-recovery/
“How Being Spiritual Helps in Addiction Recovery”, Addiction Center, October 29, 2015 – https://www.addictioncenter.com/community/how-being-spiritual-helps-in-addiction-recovery/
Lance Dodes, M.D., “Spirituality and Addiction”, Psychology Today, March 17, 2015 – https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-heart-addiction/201503/spirituality-and-addiction
Elizabeth Hartney, Ph.D., “A Higher Power, Spirituality, and Addiction”, VeryWellMind, July 5, 2018 – https://www.verywellmind.com/a-higher-power-spirituality-and-addiction-22388

Deel vrijelijk, geen auteursrechten

Over de schrijver:

Wes Annac,  van openhartige rebel naar Karma Yoga Daily, ergens in de twintig, ik ben een schrijver, blogger, podcaster met een interesse in spiritualiteit, de omgeving, activisme, muziek  en andere geweldige dingen.
Nu werk ik met Karma Yoga Daily, een nieuwsblog toegewijd om dagelijks wijsheid te delen.

Als u, jij, jullie hebben genoten van dit bericht en mijn werk willen ondersteunen, overweeg alstublieft een bijdrage te sturen via PayPal to wesremal@yahoo.com.

Vertaald voor wakkeremensen door Anja