Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 6 december 2018

Heavenletter 6509: Zeg Ja tegen het Leven van Vandaag / 21 November 2018 / Geplaaatst 6 december 2018

Brief uit de Hemel
Zeg Ja tegen het Leven van Vandaag
21 November 2018 / Geplaaatst 6 december 2018


 God zei:

Geliefden,
als jullie jong willen blijven, wees snel om Ja te zeggen. Hier is het geheim voor jeugdigheid. Ik geef het jullie nu. Het is een eenvoudige zaak om levendig te blijven, ongeacht jullie leeftijd. Blijf Ja zeggen. Zeg ja. Beschouw dat jullie een Ja Gen hebben. Telkens wanneer jullie lachen en Ja zeggen, oefenen jullie met het indrukken van jullie Jeugdigheidgen.

Wees snel om Ja te zeggen. Laat Nee zeggen gaan. Jullie moeten niet terugvallen op het verleden. Zeg Ja tegen iets waar jullie nog nooit eerder Ja tegen hebben gezegd.

Hier is het verhaal: Jullie leven. Jullie hoeven zeker niet jeugdigheid te aanbidden om te groeien. Jullie leven nu. Wat gebeurt er met een arm of een been wanneer jullie het niet gebruiken? Het verliest zijn sprank. Jullie moeten levendig blijven.

Het maakt niet uit hoeveel jaar jullie hebben verworven en wat jullie leeftijd nu is, houdt Ja nu levend in jullie vocabulaire. Als jullie jong willen blijven, zeggen jullie Ja en Ja en Ja.

Als jullie ouderdom willen versnellen, wees er snel bij om Nee te zeggen. Blijf zoals jullie altijd waren, en ouder worden is een makkie. Blijf Nee zeggen, en de Bron van Jeugdigheid verdort in afwachting.

Stop met erom heen draaien. Ik spreek niet over bungeejumping  of het leren vliegen van een vliegtuig tenzij jullie een aangeboren gen hebben om dit te doen. Jullie hoeven geen ja te zeggen tegen een huwelijksaanzoek. Jullie hoeven ook niet de kop in het zand te steken.

Zeg hallo tegen het leven. Jullie zijn er niet op uit om iets te bewijzen. Omdat jullie misschien altijd nee hebben gezegd tegen het volgen van een zangles, ook al zouden jullie het leuk vinden om de wijs te houden, de juiste melodie te zingen, omdat jullie altijd nee hebben gezegd – is dit geen reden voor jullie om de kans voorbij te laten gaan.

Geef toe dat jullie graag zouden zingen. Dan, geliefden, durf nu Ja te zeggen en zangles te nemen. Zeg niet langer zoiets als: "Ik zou nooit een deuntje kunnen zingen." Durf de vreugde van het zingen te hebben. Ja zeggen tegen het leven van vandaag. Sluit julliezelf niet af van vreugde.

Gij Goden, jullie hoeven niet steeds in een schommelstoel te blijven schommelen, of wel soms? Zeg Ja tegen het leven. Zeg Ja tegen iets waar je altijd Nee tegen hebben gezegd. Doe het nu.

Jullie hoeven geen Ja te zeggen tegen gokken. Wat jullie ook willen doen of niet doen, is jullie recht. Tevens, wie vertelt jullie om geen radslag te maken? Wie heeft jullie verteld dat jullie met negentig jaar geen radslag kunnen doen als jullie dat willen? Iemand ouder dan jullie doet er elke dag één.

Jullie hoeven jullie haar niet paars te verven, toch jullie kunnen jullie stappen verlevendigen.

Graaf jullie niet in en neem genoegen met ouderdom. Jullie hoeven niet aan te rommelen met plastische chirurgie, noch moeten jullie de ouderdom versnellen door niet te ontluiken. Wees nu levendig. Hef jullie armen hoog. Wees nieuw.

Ik respecteer en bewonder leeftijd. Ik respecteer niet dat jullie jezelf overgeven aan denken zoals jullie altijd hebt gedacht, alsof jullie een smoes hebben om oud te worden in afwachting.

Ik zeg niet dat jullie de jitterbug (dans) moeten doen op negentig jarige leeftijd of helemaal niets in aanbidding van jeugdigheid. Jullie zijn niet jullie leeftijd. Niemand’s leeftijd is de identiteit van iedereen.

Ik zeg, zeg Ja en lach. Ik zeg niet dat jullie jezelf kort moeten houden.
Ik zeg groeien. Pas jullie aan. Wees gehoord. Zeg Ja tegen het leven.
Zeg Ja tegen Mij.


Vertaald voor wakkeremensen door Anja