maandag 10 december 2018

Een bijzonder kind / Gepubliceerd 10 december 2018 | Door Ans Hoornweg

Een bijzonder kind
Gepubliceerd 10 december 2018 | Door Ans Hoornweg
  
Op een dag werd er een bijzonder meisje geboren met prachtige krulletjes en mooie, bruine pretoogjes. Al gauw merkten haar ouders dat hun dochtertje gek was op alle bomen en dieren, want die werden altijd liefdevol omhelsd en geknuffeld door hun kleine meid.

Vlak voor haar derde verjaardag vroegen de ouders welk cadeau ze graag zou willen krijgen. Nou, dat wist hun kleine meid precies: ze wou een Wereldbol voor haar verjaardag! De vader en moeder vonden dat een nogal vreemd cadeau, en ook niet zo leuk om te geven, dus kochten ze toch maar een mooie pop voor haar.

Toen ze na het uitpakken van de pop zagen dat hun dochtertje heel erg teleurgesteld en verdrietig was, besloten de ouders om samen met haar naar de speelgoedwinkel te gaan en de pop om te ruilen voor een Wereldbol. Dolgelukkig was hun kleine meisje met haar verjaardagscadeau!

Vanaf die dag nam ze de Wereldbol dagelijks in haar kleine armpjes, sloot ze vervolgens haar oogjes en leek het wel of ze in trance ging. Dat vonden haar ouders best wel vreemd, dus vroegen ze waarom ze dat deed, waarop het meisje antwoordde:

Zó heel ik de Aarde. Weten jullie dan niet dat de Aarde heel erg ziek en verdrietig is? Want toen ik vroeger nog groot was heb ik – samen met andere grote mensen – de Aarde heel veel pijn gedaan en ziek gemaakt.  En nu moet ik het weer goed maken met de Aarde, daarom knuffel ik Haar élke dag en zet ik Haar in het Licht. En als ik later groot ben ga ik uitvindingen doen om Haar weer beter te maken; dan word ik de dokter van de Aarde. Dat beloof ik de Aarde iedere dag wanneer ik de Wereldbol vasthoud; dan vertel ik Haar dat ik heel veel van Haar hou, en vraag ik of Ze mij wil vergeven dat ik Haar toen, als groot mens, zoveel pijn heb gedaan.’

En met een lach van oor tot oor vertelde ze haar ouders dat de Aarde ‘Ja!’ had gezegd tegen haar.

Is het niet wonderlijk mooi om te zien dat zo’n kleine hummel – die in een vorig leven fout heeft gehandeld en dat in dit leven weer wil herstellen – op deze liefdevolle manier haar Karma inlost?! Laten wij het voorbeeld van dit kleine meisje volgen, en de Aarde – ongeacht of wij Haar in een vorig leven wel of niet iets hebben aangedaan – net als dit kindje, iedere dag in gedachten even in onze armen nemen en in het Licht zetten, want Moeder Aarde is ernstig ziek en heeft ons aller Liefde en Licht nodig om te helen.

Veel liefs, Ans