Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 2 december 2018

De Raad Antwoorden Deel XVIII – Enkele van jullie Vragen – 29 november 2018 / Ron Head

De Raad:
Antwoorden Deel XVIII
 – Enkele van jullie Vragen –
29 november 2018 / Ron Head

We kiezen er voor om vandaag enkele van jullie vragen te beantwoorden. De antwoorden kunnen nogal kort zijn, maar dat betekent niet dat de vragen onbelangrijk zijn. De eerste, bijvoorbeeld, is voor ons heel belangrijk.

“In welk gebied van spirituele informatie en vragen is De Raad vooral geïnteresseerd om ons, op dit moment in de tijd, te helpen?”

Het uitzonderlijke belang van deze groep energieën – en we zouden zeggen van alle ware gidsen en leraren in deze tijd – is de ontwaking van de Aarde mens naar de ware aard van zijn/haar wezen. Dit is een uitbreiding van bewustzijn. Het is een besef van het eigen wezen. Het is een vervanging van ontkenning door acceptatie.  

Deze ware aard is geen geheim. Dat is ondubbelzinnig verklaard. Dit is duidelijk benadrukt. Het is een onderwerp van talloze metaforen geweest. En nog steeds wordt het niet geaccepteerd, niet voor mogelijk gehouden en door sommigen wordt het als ketterij beschouwd. Jullie, ieder van jullie, jullie allemaal, zijn goddelijke aspecten van jullie Bron. Het maakt helemaal niets uit hoe jullie dat in jullie taal noemen. Jullie zijn niet God. Maar jullie zijn zeer zeker van God en een deel van God. Niets, niets, niets en niemand kan mogelijk iets anders zijn.

Maar voor de meesten van jullie is dit iets beangstigends om te overwegen. En toch, het komt eraan. De waarheid over jullie is hier. Zullen jullie het eindelijk zien? Zullen jullie het voelen? Het is niet zomaar een oordeelzuchtige uitstorting van zielen die op jullie neerkijken. Het is de energie van liefde, van licht, van waarheid waar jullie een onafscheidelijk onderdeel van zijn. Alles wat jullie hoeven te ‘doen’ is je te openen voor het gevoel en de uitdrukking er van.  

Dit is, in veel woorden, in veel talen, in ieder deel van jullie wereld DE boodschap. En wij danken jullie diep voor het stellen van deze vraag.

“Is negatief Karma waar en moeten we iemand terugbetalen voor een verkeerd optreden, zelfs in een ander leven? Is er een manier om Karma in dit leven gemakkelijk af te werken zodat we niet het meedragen naar toekomstige levens?”

Karma is de effectzijde van oorzaak/gevolg. Negatief en positief zijn waarden die jullie er aan gegeven hebben. Hou ik er van of niet. Wij kleineren niet, we willen gewoon begrip verschaffen.

Karma is al duizenden jaren in werking. Maar het hoeft niet te zijn.

“Hoe zit dat?” Vraag jezelf af waarom het bestaat. Is het een vergoeding voor een schuld of is het een beloning voor een goede daad? Wie bepaalde dat? Wie is de rechter die de vergoeding eist? En wij zeggen jullie dat jullie die rechter zijn. En jawel, jullie – de hogere jullie – brengt dit naar voren om in balans gebracht te worden. Maar met het begrip daarvan en in deze huidige tijd kan de rechter vergeven, kan kwijtschelden. En onthoud, de rechter ben jij. Vergeef jezelf, vergeef je handelingen, je gedachten, je geheimen, je woorden door de tijd heen, op alle plaatsen. Vergeef iedereen. Vergeef alles. Dit is gemakkelijk gezegd. Het is uiterst moeilijk om te doen. Maar de poging alleen al is meer dan de moeite waard. De intentie en de inspanning zal grote verandering teweeg brengen.  

Dank jullie.

“Iedere dag weer worden mensen gediagnostiseerd met de meest vreselijke ziekten. Vanuit menselijk oogpunt is dit natuurlijk nooit een gemakkelijk onderwerp om ook maar te overwegen. Hoewel, niettemin gebeurt het, het vindt zelfs plaats op wereldschaal. Ondanks de medische oorzaak van zo’n probleem, vraag ik me af of het mogelijk is om hierachter een spirituele reden te peilen.”

De oorzaken van medische problemen, ziektes, enz. zijn zo talrijk als degenen die ze uitdrukken. Maar jullie vraag zit er niet zo ver naast als zou lijken.

Er zijn schijnbaar eenvoudige oorzaken voor al het voornoemde. Dat duidt op een eenvoudige oplossing. En daar is een ervan, evenzo. Echter, eenvoudig betekent niet gemakkelijk.

Jullie zouden vandaag een patroon in onze antwoorden kunnen ontdekken. De eenvoudige reden is dat jullie van je Goddelijke Bron zijn afgescheiden – in jullie gedachten. Echte afscheiding, zoals wij dat al eerder uitgelegd hebben, is eenvoudigweg niet mogelijk, maar het is jullie ervaring. Beëindig die ervaring. Gemakkelijk gezegd, ja? Kunnen jullie je voorstellen dat jullie Vader/Moeder niet verlangen naar de terugkeer van de verloren zoon/dochter net zozeer als jullie dat doen, zo niet meer? Maar wij zeggen nogmaals, de genezing, de situatie, de vergeving en wat er ook nodig is, is niet buiten jezelf. Geen Kerstman. Geen Paashaas. Geen gebeurtenis die vanuit de Kosmos over jullie wordt uitgestrooid. Geen nieuw boek. Geen nieuwe leraar die jullie morgen tegenkomen en die jullie voor het antwoord zullen betalen. Een echte leraar zal jullie je hart binnenleiden.

Vandaag zouden wij jullie geduld op de proef gesteld kunnen hebben. Maar wij zijn er slechts voor de waarheid. En jullie hebben, vanuit je behoefte, trouwhartig gevraagd. Dank jullie en gezegend zijn jullie allemaal. Goedendag.

Vertaald door Sjra