Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 3 december 2018

De Raad Antwoorden Deel XIX – Manifestatie – 30 november 2018 / Ron Head

De Raad
Antwoorden Deel XIX
– Manifestatie –
30 november 2018 / Ron Head

Er liggen nogal wat vragen over het onderwerp manifestatie. Indien toegestaan, zullen we een korte beschouwing geven op het betrokken proces. Wij gaan jullie niet vertellen hoe jullie moeten zitten, wat jullie moeten zeggen of denken; daar is al meer dan genoeg van.

 “Waarom niet?” vragen jullie. En ons antwoord is dat jullie dat nu al doen. Jullie hebben het altijd al gedaan. En jullie zullen het altijd doen. Wanneer jullie gaan zeggen: “Nee, ik doe ‘t niet! Ik ga hier gewoon zitten en ik manifesteer niets.” Jullie zouden dan een weerbarstig persoon manifesteren dat met gekruiste armen zit en weigert om te manifesteren. Laten we bij het begin beginnen.   

 “In het begin was het Woord. En het Woord was met God. En het Woord was God.”

Wat gebeurde daar? God had een idee en hij sprak het uit. Alles wat jullie zien, aanraken, proeven, ruiken enz. komt daar vanaf. Alles ontstaat vanuit een idee, een gedachte. Dat is een variatie in het energieveld. Op dat punt bestaat het idee en het heeft potentieel. Het kan steeds meer ‘werkelijk’ worden, of het kan langzaam verdwijnen. Maar wanneer het met intentie wordt versterkt, door middel van herhaling, door de energie van geluid, door de voortdurende verfraaiing van wat het zal worden, verzamelt het steeds meer energie, uiteindelijk materie en dan zal het ‘echt’ zijn. We zetten dat tussen aanhalingstekens omdat, zoals bijna ieder van jullie weet, het echt was op het moment dat het gedacht werd. “Gedachten zijn dingen.”

Jullie zijn scheppers op dezelfde manier waarop jullie Bron Schepper is. Dat is precies hoe jullie manifesteren . . . de hele tijd . . . iedere dag . . . individueel en collectief.

Zijn er manieren om dit sneller te doen?  Betekenis voegt iets toe aan het stof. Zijn er manieren om het ongedaan te maken? Zijn er dingen die we doen om het te hinderen? Ja, ja, en ja.

Ten eerste, niets is mogelijk wanneer jullie denken dat het onmogelijk is. Onmogelijkheid is wat jullie manifesteren. Twijfel is dus een doder, begrijp je? Jullie kunnen niet iets hebben wat jullie niet verdienen. Maar, mijn vrienden, wie beslist dat jullie dat niet doen? Wanneer jullie denken dat jullie niet verdienen, niet waardig zijn en niet mogen hebben, dan manifesteren jullie als degene die niet mag hebben.  

Omgekeerd, wanneer jullie weten dat jullie mogen, wanneer jullie weten dat jullie kunnen, of zelfs wanneer jullie alleen maar de mogelijkheid toelaten, dan kan en zal jullie intentie, de e-motionele energie en de bekrachtiging die jullie er aan geven het naar voren brengen.

Evenzo, dankbaar zijn voor de manifestatie is hetzelfde als verklaren dat het, zoals jullie zeggen, een gedane zaak is.

Wij kozen vandaag voor dit onderwerp omdat het één op één past bij wat we gisteren met jullie bespraken. Hoe meer jullie de waarheid hiervan toelaten, hoe meer jullie bewust zullen beginnen te scheppen. Jullie creëren in ieder geval, maar het plezier begint wanneer jullie weten dat jullie het doen.


Vertaald door Sjra