Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 9 december 2018

Dagtekst van Zondag 9 December 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Zondag 9 December 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het Licht - het opzoeken vooraleer je iets onderneemt

"Voor je aan welke onderneming dan ook begint, probeer jezelf te verheffen tot de wereld van het licht en vraag hoe je moet handelen. Het antwoord zal komen onder de vorm van een gedachte, een gevoel, een beeld of een symbolische figuur. Als het antwoord duidelijk is, dan is de weg vrij en kun je handelen. Indien je een aarzeling, verwarring of een tegenstrijdigheid voelt, betekent dit dat je nog niet klaar bent voor die onderneming, of dat er zich hindernissen voordoen op je weg. Wacht in dat geval tot de volgende dag, stel de vraag opnieuw en handel niet voor de weg vrij en duidelijk is.

Je hart en je verstand zijn beeldschermen, waarop de entiteiten van de onzichtbare wereld hun antwoorden op de vragen die je je stelt, projecteren. Voor je een beslissing neemt, moet je dus naar je beeldschermen kijken en indien de beelden die ze weergeven duister blijven, handel dan niet. De geesten van de wijsheid zijn overal op aarde onophoudelijk aan het werk. Dus, in plaats van koste wat het kost, je eigen projecten te willen realiseren, vraag aan hen of de goddelijke wereld, die precies weet wat je nodig hebt, geen betere plannen voor je heeft."

Omraam Mikhael Aivanhov