Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 23 december 2018

Dagtekst van Zondag 23December 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 23December 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Bergen - respect tonen voor de wezens die er wonen

"Zeer lichtende en machtige entiteiten leven in het hooggebergte; ze worden aangetrokken door de uitzonderlijk zuivere omstandigheden die op de toppen heersen. Maar het volstaat niet om drie- of vierduizend meter te klimmen om in contact te komen met deze entiteiten, ze vertonen zich alleen aan degenen die hebben geleerd om eerst zo’n hoge beklimmingen in zichzelf te maken. 

Hoeveel mensen weten hoe ze de gunstige voorwaarden die hen door de bergen worden geboden, nuttig kunnen gebruiken voor hun spirituele evolutie? Velen gaan klimmen om daarna te kunnen opscheppen over hun prestaties, om zich te amuseren of om herrie te maken. Ze voelen niet eens de aanwezigheid van al die spirituele wezens die de hoge toppen bewonen en hebben geen enkel respect voor hen. Maar de berg, die gevoelig en intelligent is, sluit zich af voor hen. Het risico bestaat zelfs dat de entiteiten die er wonen op een bepaald moment besluiten om het gebergte te verlaten, zo erg worden ze gestoord door die dieren die alles bevuilen: de mensen. Wil je die entiteiten daar houden? Toon hen dan door je houding dat je hun aanwezigheid en hun werk waardeert."


Omraam Mikhael Aivanhov