Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 2 december 2018

Dagtekst van Zondag 2 December 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 2 December 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de lichtende Entiteiten - hoe zichzelf door hen doen erkennen

"Stel je een man voor die naar een vreemd land gaat, waar hij zou verkondigen: “Kom samen, laat de fanfares spelen om me hulde te brengen, ik zal jullie de redenen voor mijn bezoek uitleggen...” De mensen zouden hem in zijn gezicht uitlachen en misschien zouden ze hem wel opsluiten. Want iemand die zo uit eigen naam komt, wordt niet erkend. Maar als het een ambassadeur is, die door zijn land gestuurd wordt en dus een staat vertegenwoordigt, zelfs als hij klein, zwak en ziekelijk is, zal men hem met grote eer ontvangen, de fanfares zullen spelen, de soldaten defileren en iedereen buigt voor hem. Via hem betuigt men immers eer aan zijn land.

Hetzelfde gebeurt bij iedere mens tegenover de lichtende entiteiten van de onzichtbare wereld. Als hij zich aan hen wil voorstellen zonder dat er iets achter hem staat als aanbeveling, als hij niets groters en belangrijkers kan tonen dan zichzelf, willen ze hem niet erkennen. Maar wanneer hij in zijn aura tekens draagt die aantonen dat hij handelt volgens de goddelijke orde, herkennen ze de hemel in hem, ontvangen ze hem en richten ze een feest aan voor hem."


Omraam Mikhael Aivanhov