Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 5 december 2018

Dagtekst van Woensdag 5 Deember 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 5 Deember 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Zegeningen van de hemel - span je in om ze te bewaren

"Je hebt al momenten beleefd die als zegeningen zijn die je uit de Hemel ontvangt... Hou de herinnering daaraan zorgvuldig vast, met het besef dat het ware geluk in een voortdurende aandacht voor de mooie dingen zit, in de gevoeligheid voor al wat goddelijk is. 

Wanneer je voelt dat de geest, het licht je bezocht heeft, laat deze indrukken dan niet direct weer vervagen door meteen aan iets anders te denken. Blijf er een lange tijd bij stilstaan om ze diep in je te laten doordringen. Zo zullen ze sporen in je ziel achterlaten voor de eeuwigheid en deze sporen zullen niet ophouden je te inspireren. Dit is een gewoonte om aan te nemen: in plaats van altijd stil te staan bij negatieve zaken, teleurstellingen, vijandigheden en ze zo te voeden en te versterken, laat ze aan de kant, richt je aandacht op al het goede, het zuivere, het lichtende dat je te beurt valt."

Omraam Mikhael Aivanhov