Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 26 december 2018

Dagtekst van Woensdag 26 December 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 26 December 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het Beeld van God moet in de mens beschermd worden -

"Ik kom voortdurend op dezelfde kwesties terug, ik herhaal ze en dring erop aan. Niet omdat ik de moeilijkheden niet zie die jullie op je weg tegenkomen. Ik weet dat het zeer moeilijk is, bijna onbereikbaar, omdat het beoogde doel de volmaaktheid van de Hemelse Vader is. Maar aangezien God ons naar Zijn beeld heeft geschapen, heeft Hij ons alle middelen gegeven om die perfectie te realiseren. 

Ik verdedig geen enkele godsdienst, ik wil zelfs de Heer niet verdedigen, want Hij heeft het niet nodig om verdedigd te worden. Denk je nu echt dat wat de mensen doen – zelfs al zijn ze met enkele miljarden – op dit stofje dat de aarde is, Hem werkelijk kan verstoren? Wat stellen ze voor in de oneindigheid van het universum dat bevolkt is met myriaden schepselen, engelen, aartsengelen en godheden? Wat ik wil verdedigen en ondersteunen, is de mens, ja, de mens. Want hij kan zijn leven slechts waarachtig zin geven, als hij in zichzelf het beeld van God zal ontdekken en eraan werken om dat beeld tot leven te brengen."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/