woensdag 12 december 2018

Dagtekst van Woensdag 12 December 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 12 December 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

Spreek altijd met aandacht voor het welzijn van de anderen -

"Hoe vaak spreken mensen zonder na te denken, zonder hun woorden te wikken en te wegen! Ze lijken op kinderen die met lucifers spelen: overal waar ze voorbijkomen, stichten ze brand. Daarna kunnen ze nog zoveel spijt hebben en zich verontschuldigen, het is te laat: van alles om hen heen schiet alleen een hoop as over... En zo helpen mensen, zonder het te beseffen, de duistere krachten in hun destructieve ondernemingen. 

Mensen zijn zich nooit voldoende bewust van de schade die ze door hun woorden kunnen aanrichten. Indien je zou zoeken naar de oorzaak van misverstanden en van conflicten in de maatschappij en in de wereld, zou je vaststellen dat die in de meeste gevallen in woorden ligt. Iemand heeft in het wilde weg gesproken, voor het plezier van het praten, om zich interessant te maken, om zich slimmer en sluwer dan de anderen te tonen of om hen te kleineren.

Probeer dus om voortaan te letten op wat je zegt. Als je moet spreken, doe het dan met de intentie de mensen die naar je luisteren beter te maken, hun verstand te verlichten, hun hart te verwarmen en vooral hun wil te richten op het dienen van een verheven ideaal. "

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/