Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 7 december 2018

Dagtekst van Vrijdag 7 December 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Vrijdag 7 December 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

onze innerlijke landschappen - sommige zijn te bezoeken en andere zijn te mijden

"Je kan op aarde allerlei soorten landstreken vinden: sommige zijn bebost, bloemrijk, vruchtbaar, waar je veilig kan wandelen vol bewondering; andere zijn woestijnen, moerassen of wildernissen vol wilde beesten of giftige dieren, waar het dus gevaarlijk is. Je weet dat wel, maar wat je misschien niet weet, en waar je je niet voldoende van bewust bent, is dat deze gebieden ook in jou bestaan. In jou zijn er ook woestijnen en vruchtbare vlaktes, jungles en rustige tuinen, moerassen waarin je wegzinkt en gebieden waar je rustig kan wandelen. 

Het is nuttig om op de hoogte te zijn van geografie, geologie en landbouw, maar het is nog nuttiger om onze innerlijke landschappen te leren kennen. Om te leren hoe sommige ervan te vermijden, en andere te betreden om ze te onderhouden en te beplanten. Het is goed om rivieren en oceanen te kunnen bevaren en bergtoppen te gaan beklimmen, maar het is zinvoller om de stormen en de wervelwinden in onszelf te leren beheersen en zich te oefenen in het beklimmen van de hoogste spirituele bergen."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/