Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 31 december 2018

Dagtekst van Maandag 31 December 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 31 December 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het Geluk of de zoektocht naar het onbereikbare -

"Het geluk zoeken is zoals achter een bal aanlopen, die je op het moment dat je hem hebt, weer een schop geeft. Waarom? Om door te kunnen gaan met hem achterna te lopen! Want het is door die vaart, door die zoektocht, door die gedrevenheid om het doel te bereiken dat we ons gestimuleerd voelen. Wanneer je een verlangen hebt, wees dan niet altijd gehaast om het te bevredigen, want het is net dat verlangen dat je stimuleert, dat je vervult.

Welke gevolgen kan je uit deze wetmatigheid afleiden? Dat je in je hart en in je ziel verlangens dient te leggen die je nooit kan bereiken. Het zijn deze verlangens die je doen leven. Ja, dat is het geheim. Waarom iets wensen dat al in een paar maanden of een paar jaar kan gerealiseerd worden? Ga op zoek naar wat het verst verwijderd en het meest onbereikbaar is: de perfectie, de onmetelijkheid, de eeuwigheid, en onderweg zal je al de rest vinden: kennis, rijkdom, macht, liefde... Het zal je allemaal ten deel vallen, zelfs zonder ernaar te hoeven vragen."


Omraam Mikhael Aivanhov