Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 27 december 2018

Dagtekst van Donderdag 27 December 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Donderdag 27 December 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de essentiële Waarheden - het is nooit te laat om ze te kennen

"Vaak is het pas als de ouderdom nadert, dat mannen en vrouwen in een religie of een spiritueel onderricht de waarheden ontdekken die zij zo nodig zouden gehad hebben als leidraad voor hun leven. En dan denken ze dat ze alles verknald hebben. Welnee. Uiteraard is het verkieslijk om heel vroeg het licht te ontdekken om een goede richting uit te gaan. Maar zelfs voor degene voor wie er nog maar weinig tijd overblijft om te leven, is het niet te laat om essentiële waarheden te leren en er zich van te doordringen, om de aarde met een meer ontwaakt bewustzijn te verlaten. 

Als je nog nooit hebt geleerd om een instrument te bespelen, een helikopter te besturen, of zelfs alleen maar te naaien en te breien, ga je daar op je tachtigste misschien niet mee beginnen. Maar om de wetten te begrijpen die over de wereld van de ziel en de geest heersen, is het nooit te laat. Alle inspanningen die je in die richting doet, zullen het je niet alleen gemakkelijker maken om het licht van de andere wereld binnen te gaan, maar zullen je ook in staat stellen je volgende incarnatie voor te bereiden."

Omraam Mikhael Aivanhov