Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 25 december 2018

Dagtekst van Dinsdag 25 December 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Dinsdag 25 December 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

Christus - zijn geboorte in ons is de vrucht van een werk met de twee principes

"De schepping is het werk van de twee principes, het mannelijke en het vrouwelijke. Zodra deze twee tegengestelde en complementaire polen samenkomen, gaan ze aan het werk om te scheppen. Deze wet is van toepassing op alle gebieden van het universum, en ze regelt ook het menselijk gedrag. Een man die een vrouw ontmoet, toont zich ondernemend, terwijl zij zich ontvankelijk opstelt... Maar er bestaan natuurlijk uitzonderingen.

De Ingewijden die heel ver zijn gegaan in het begrijpen van alle natuurverschijnselen, hebben geleerd om deze wet van de polarisatie te gebruiken in het spirituele leven. En dan gaat het niet meer over mannen of vrouwen, maar over goddelijke principes. Dus, om de vrouwelijke kwaliteiten van ontvankelijkheid, nederigheid en zachtmoedigheid in zichzelf te ontwikkelen, zoekt de Ingewijde de aanwezigheid op van het mannelijk principe, de hemelse Vader. En om de mannelijke kwaliteiten te ontwikkelen: kracht, wil en moed, treedt hij in contact met het vrouwelijk principe, de Goddelijke Moeder. Omdat hij afwisselend werkt met de mannelijke en vrouwelijke krachten slaagt de Ingewijde erin om op een dag het goddelijke kind op de wereld te brengen: Christus."

Omraam Mikhael Aivanhov