Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 11 december 2018

Dagtekst van Dinsdag 11 December 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 11 December 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Vrijheid: in staat zijn om niets te verwachten van de anderen -

"De mensen zijn buitengewoon: ze willen vrij zijn, onafhankelijk, maar tegelijkertijd verwachten ze altijd iets van de anderen. Ze houden niet op met te vragen om aan hen te denken, van hen te houden, hen te helpen, in hun plaats te werken. Wat een tegenstrijdigheid! 

Als je echt vrij wil zijn, begin dan met niet teveel op de hulp van de anderen te rekenen. Ieder heeft zijn eigen zorgen, zijn eigen moeilijkheden, dus de ene dag denken ze aan jou en de volgende dag zijn ze je vergeten, dat is normaal. En zelfs al zou de hele wereld bereid zijn om je te helpen, dan nog zou je ontevreden zijn. Waarom? Omdat de anderen je niet kunnen bezorgen wat je echt nodig hebt, want om dat te verwerven moet je zelf aan het werk gaan. Wat je echt nodig hebt, is redelijker, geduldiger, sterker en helderder te worden: zo zal je vrijer zijn. En alleen jij kan daarin slagen, door inspanningen te doen."

Omraam Mikhael Aivanhov