Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 7 december 2018

Angst Heeft Mij geleerd een Beter Persoon te Zijn / Van 6 December 2018, Karma Yoga Daily / Wes Annac

Intuïtieve berichten door Wes Annac van zijn persoonlijke Blog. Het is om jullie geest te helpen te bevrijden

Angst Heeft Mij geleerd een Beter Persoon te Zijn
Van 6 December 2018, Karma Yoga Daily

Een recente angstaanval heeft me geleerd dat er dingen in mijn leven zijn die ik moet veranderen als ik me beter wil voelen. Als ik deze veranderingen niet maak, zal ik blijven worstelen met de vreselijke gevoelens die me hier hebben gebracht.

Tenzij jullie een staat van verwarring hebben, wat ik niet heb, kan een angstaanval betekenen dat er iets - of veel dingen – die jullie doen, niet goed zitten met jullie geest en/ of lichaam.

Wanneer jullie dit gedrag iedere dag herhalen, dan doen jullie dat met toenemend ongemak voor de geest of het lichaam. Jullie lichaam zal dit communiceren en wanneer jullie dit negeren, zal de dag komen dat deze gevoelens uit zichzelf losbarsten.

Naast een waarschuwing voor de gevolgen van destructief gedrag, kan een angstaanval betekenen dat er onopgeloste en diepgewortelde emotionele problemen zijn die jullie moeten aanpakken.

De spirituele gemeenschap verwijst naar dit als vasanas, en we hebben er allemaal enkele wachtend om op af te gaan. Als ik erop terugkijk, lijkt mijn angstaanval een gewicht te hebben verhoogd waarvan ik niet wist dat ik dit droeg. Misschien heeft het me geholpen om wat van mijn vasanas te verwerken.


Ik schaam me niet om toe te geven dat ik me op een slechte plaats bevond. Ik vermeed het verpletterende gewicht dat zich de afgelopen jaren in mij had opgebouwd en het had geen andere keuze dan zich te laten zien. De trigger bleek de angst te zijn en angst/bezorgdheid die ik onderdrukte en toch dagelijks leefde.

Mensen hebben de neiging om te onderdrukken in plaats van uit te drukken wat hen pijn doet. Emotionele pijn is universeel, en toch dragen we het rond alsof het ons alleen maar kwelt. Om erover te praten met een 'normaal' persoon zou een zonde zijn. We zouden buitenstaanders worden die verdoemd zijn aan de randen van de samenleving.

Dus, zoals alle anderen, heb ik mijn pijn opgepot.

Ik accepteerde dagelijkse angst als bondgenoot, niet bewust van de schade die het aanrichtte. Ik vermeed activiteiten zoals sporten (of helemaal niet naar buiten gaan) wat me geholpen zou helpen om mij beter te voelen. Ik vermeed mezelf open te stellen voor de lage gevoelens die ik rond sleepte.

Het heeft zijn tol geëist.

Wat interessant is, is dat ik niet de schaamte voel waarvan je zou denken dat het komt door toe te geven aan een angstaanval. Misschien komt het omdat ik het geluk heb om deel uit te maken van een gemeenschap waarin je deze strubbelingen kunt delen en niets anders kunt ontvangen dan liefde en steun.

Wat de reden ook is, het lijkt mij onnozel dat mensen hun strubbelingen voor elkaar verbergen. Ik weet niet waarom wij zo bang zijn om kwetsbaar te zijn, maar ik weet nu dat mijn problemen verergeren als ik dat deel van mezelf verberg.

Naar mijn mening is een belangrijke reden waarom we depressief, angstig of bang worden, dat we altijd proberen deze gevoelens te onderdrukken. Om erachter te komen wat de oorzaak is, moeten we de pijn uit ons verleden onder ogen zien.

Wij willen de bron van die pijn niet vinden, omdat het te veel pijn doet. In meer extreme gevallen van trauma vroeg in het leven, zal de geest het helemaal blokkeren. Desondanks kunnen we dit niet lang vermijden. Het zal uiteindelijk verschijnen als een angstaanval of iets ergers.

Er is vrijheid in het aanpakken en doorwerken van deze afschuwelijke gevoelens waardoor de geest dicht gaat zitten. Erover praten en ze loslaten, zal jullie bevrijden van een leven, gespendeerd aan zorgen maken over wat er mis kan gaan terwijl negerend wat er al fout aan de binnenkant aan de gang is.

Het bereiken van deze vrijheid betekent wat moeilijk innerlijk werk doen, en in mijn geval betekent dit ook dat ik de activiteiten waarvan ik weet dat ze goed voor me zijn, moet hervatten. Iets eenvoudigs als naar buiten gaan, uit het huis en genieten van buitenshuis kan een groot verschil uitmaken.

Mijn angstaanval was het resultaat van onopgeloste negatieve gevoelens die zich hadden opgehoopt in combinatie met een gebrek aan lichaamsbeweging en te veel tijd binnenshuis doorbrengen. Als ik eerlijk ben, zou het geholpen hebben als ik minder tijd besteed zou hebben aan stress en meer aan schrijven.

Nu ik me hiervan bewust ben, is het tijd om het werk te doen. Angst bestrijden kan betekenen dat je jezelf vasthoudt aan een standaard waarbij je weigert terug te vallen in de vertrouwde gevoelens van wanhoop en hopeloosheid. Dit is mijn taak.

Het is moeilijk om zo brutaal eerlijk te zijn tegen jezelf, en het vereist dat je veel van je comfortzone verlaat. Het lijkt misschien in eerste instantie zinloos, maar het is zonder twijfel de beste weg naar het welzijn dat we allemaal verdienen.

Laat angst en depressie jullie niet overmeesteren. Probeer hun wortel te bereiken, en bovenal, laat die vreselijke gevoelens los. Er is geen schande om ze te laten gaan. Het kan precies zijn wat jullie nodig hebben.

Bedankt ook voor het lezen.

Wes Annac publiceert ook via de Weekly Awareness Guide, een geschreven document via e-mail wekelijks gedistribueerd dat door Wes Annac wordt aangeboden ad $ 11,11 per maand. https://karmayogadaily.com/9129-2/

Foto: Pixabay

Deel vrijelijk, geen auteursrechten

Over de schrijver:

Wes Annac,  van openhartige rebel naar Karma Yoga Daily, ergens in de twintig, ik ben een schrijver, blogger, podcaster met een interesse in spiritualiteit, de omgeving, activisme, muziek  en andere geweldige dingen.
Nu werk ik met Karma Yoga Daily, een nieuwsblog toegewijd om dagelijks wijsheid te delen.

Het persoonlijke blog dat ik doe, is ook heel geweldig.

Volg mij op:  Facebook (Wes Annac, Karma Yoga Daily) and
                    Twitter (Wes Annac)

Voor iedereen die nog wil bijdragen:

Via my Paypal email is wesremal@yahoo.com
Via een positieve reactie via het blog.
Via ether positieve communicatie.

Vertaald voor wakkermensen door Anja