Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 28 november 2018

Wederzien vanuit een vorig leven / Gepubliceerd 27 november 2018 | Door Ans Hoornweg

Wederzien vanuit een vorig leven
Gepubliceerd 27 november 2018 | Door Ans Hoornweg

Jullie kennen vast wel het ‘déjà vu gevoel’? Dan kom je bijv. op een locatie waar je nog nooit eerder bent geweest, maar ondanks dat komt die plek je heel vertrouwd voor en heb je het gevoel dat je die plek heel goed kent (het omgekeerde kan ook gebeuren, dan voelt zo’n voor jou onbekende plek juist heel ongemakkelijk of beklemmend aan vanwege de negatieve uitstraling).

Het volgende verhaal legt uit wat de oorzaak van zo’n gevoel van herkenning kan zijn: Een Nederlandse man van nog geen 25 jaar ging voor het eerst in z’n leven op vakantie naar Spanje, en tijdens die vakantie bezocht hij o.a. een pittoresk Spaans dorpje. Hij liep daar door de mooie, oude straatjes, maar het vreemde was dat die straatjes hem heel erg bekend voorkwamen, en dat terwijl hij nog nooit eerder in Spanje was geweest, laat staan in dat dorpje?!

Op een gegeven moment liep deze jonge man langs een heel oud huisje, en bij het zien van dat huisje werd hij, tot z’n eigen verbazing, zó emotioneel dat hij de tranen voelde opkomen. Hij bleef bij het huisje staan en legde z’n hand tegen de stenen muur, en op dat moment ‘zag’ hij allerlei beelden van zichzelf als klein jongetje in dat specifieke huisje.

En hij voelde of wist toen gelijk dat hijzelf in z’n vorige leven in dat Spaanse huisje had gewoond. Op dat moment kwam er een heel oud echtpaar het huisje uitgelopen, en toen werd de jonge man overmand door emoties, want in dat stokoude echtpaar herkende hij z’n vader en moeder van toen!

Aangezien deze jonge man zelf geen Spaans kon spreken vroeg hij aan een voorbijganger of die hem wou helpen met vertalen. Via de tolk vroeg hij het oude echtpaar of hij hun huisje van binnen mocht bezichtigen, en dat vonden ze geen enkel probleem.

Ook binnen ‘herkende’ de jonge man het huisje, en wist hij precies waar z’n vroegere slaapkamertje was; hij kon zelfs het speelgoed beschrijven waar hij toen mee had gespeeld! Dankzij de tolk kon de jonge man het Spaanse echtpaar vertellen en uitleggen wat hij zojuist allemaal had ervaren in en om hun huisje.

Toen de oude man en vrouw zijn verhaal hadden gehoord waren ze heel erg blij, maar ook wel verbaasd, want hoe kon het dat deze vreemdeling wist dat zij 25 jaar geleden hun 8 jarige zoontje hadden verloren?! De emoties tussen de Nederlandse jongeman en z’n Spaanse ‘ouders’ waren mooi en intens, en er ontstond een innige vriendschap tussen hen die heeft geduurd tot het overlijden van het Spaanse echtpaar.

Zo zie je dat het kán gebeuren dat iemand direct na z’n overlijden weer incarneert, en dat hij – in dat nieuwe leven – z’n familie uit dat vorige leven weer tegen kán komen.

Veel liefs, Ans

https://www.anshoornweg.nl/