Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 21 november 2018

Het donkerste komt naar boven, want daar mag je nog aan werken. 19 november 2018 / Luc van Ewijk


Het donkerste komt naar boven, want daar mag je nog aan werken.
19 november 2018 / Luc van Ewijk

De winter brengt het donkerste naar boven omdat dat in het licht gezet mag worden. De rust maakt het dat je naar binnen keert. Luister naar wat nog je aandacht nodig heeft, nodig werk heeft. Zodat jij de beste versie van jezelf wordt. 

Wortelen zodat jouw fundering ideaal is. Jouw creaties zo stabiel zijn als een huis. En niet meer om te waaien zijn. Door de grootste stromen. Want dat is hoe het universum jouw kracht test. Elke dag weer. 

Het is makkelijk om jezelf af te leiden, zodat je niet aan jezelf hoeft te werken. Je zult snel terug vallen in oude gewoonte. 

Dat is een kenmerk in een tijd dat verandering bij je aanklopt. Laat je het binnen of sla je het af. 

Je laat het toe en je leven wordt steeds beter. Je wordt de ster van je eigen verhaal. Geen last van de donkere dagen. Omdat je jezelf verlicht. De lamp in jezelf hebt aangezet. En het daar heerlijke warm is. 


Of het wordt steeds zwaarder. Omdat je tegen de stroom in aan het lopen bent. Steeds donkerder Omdat je niks meer kunt zien. Je wereld is klein. 

Omdat je niet uit je comfortzone komt. Kom daar uit en geniet van de spannende gevoel. Angst is ook maar een emotie. Hoe minder we over onze grenzen gaan hoe groter de poorten om ons heen zijn, als een gevangenis waar je in leeft. Of in een wijde wereld waarin jij alle ruimte hebt. Dat is de keus van vooruitgang.