Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 28 november 2018

Heavenletter: 6502 “Wonderbaarlijk vreemd….”, / 14 November 2018


Heavenletter: 6502
Brief uit de Hemel
“Wonderbaarlijk vreemd….”,
14 November 2018


God zei:

Geliefden, Wij als Eén komen voort uit een spiraal. Jullie ruggengraat lijkt op een spiraal. Wat zijn spiralen gemaakt van maar verbonden cirkels die zich wentelen en afwikkelen? Spiralen zijn flexibel en stuiteren. Mijn kinderen genieten van het stuiteren. Nergens gooit de natuur rond platte rechte hoeken heen en weer.

De natuur lijkt zeker eigen ideeën te hebben waaraan jullie gewend raken. Jullie houden van natuurlandschappen en jullie houden van kleuren. Bij gelegenheid bewonderen jullie een monotoon landschap enorm alsof het unieke zijn spreekt tot en voor jullie ziel.

Jullie houden ervan dat jullie kunnen schaatsen op bevroren water. Tot jullie vreugde wordt ijs een schaatspaleis. Soms geloven jullie inderdaad dat Ik jullie plaag.


Hoe kan het universum zo gevarieerd zijn op dezelfde planeet? Er zijn woestijnen in Arabië en Fjorden in Noorwegen en landen van sneeuw waar de sneeuw nooit smelt.

In dit land genaamd Aarde, hoe kan iemand zich vervelen? Hoe kan elke dag routine zijn in een land waar de zon schijnt en verrassingen stromen en in omloop zijn?

Toch hebben jullie keuze en zijn jullie vrij om het anders te zien. Soms zouden jullie dol zijn op het idee om weer in slaap te vallen. Tegelijkertijd zijn er nachten waarop jullie graag de hele nacht opblijven.

Hoe dan ook, alles is goed. Het hoeft allemaal niet zoals verwacht te zijn. Natuurlijk biedt de Gecreëerde  Wereld zoveel diversiteit en weiden die tot nu toe niet zijn ontdekt.

Er zijn dagen waarop jullie misschien net zo goed naar het oosten willen gaan als elke andere richting of geen van de standaardrichtingen. Natuurlijk zouden jullie graag het trappenhuis naar de Hemel beklimmen als jullie alleen maar een idee zouden hebben.

Jullie hebben gehoord dat jullie ooit zullen vliegen. Wat zullen de vogels dan doen? Jullie misschien begeleiden, en voor jullie zingen als amusement?

Vertel mij, wat is niet mogelijk als niets onmogelijk is? Jullie weten niet zeker of jullie in de lucht willen lopen > dat jullie zo blij zijn dat het voelt alsof jullie kunnen zweven. Jullie hebben geprobeerd om op jullie handen te lopen. Jullie zijn een spel met veel dingen, en jullie zijn misschien ook meer divers dan jullie echt willen zijn.

Sommige mensen hebben in een vijver (zee) gezwommen met vrieskou  en zeggen dat ze het verkwikkend vinden.

Het idee dat de kreupelen zullen lopen, heeft een grote aantrekkingskracht.

Een ziel zijn zonder vast te zitten in een lichaam, houdt aantrekkingskracht in. In werkelijkheid,  op Aarde, lijkt om zichtbaar gehecht te zijn aan jullie lichaam de enige manier om in leven te blijven.

Hoe jullie polsslag ook is, dit geeft niet altijd aan dat jullie echt leven of dat jullie op een bepaald moment gefascineerd zijn door het leven. Hoe kan dit zijn als er zo'n feest gaande is in de hele wereld?

Jullie zijn misschien naar alle landen in de wereld gereisd en toch zijn jullie nog niet begonnen alles te zien of weten jullie wat voor verschil het voor jullie uitmaakt. Ja, jullie leven en houden van, maar zelfs grote reizen en andere gebeurtenissen verdwijnen.

Praktisch gezien stappen jullie op een schip en stappen jullie uit een schip. Jullie beginnen en ontschepen. Ja, jullie kunnen terugkeren naar hetzelfde schip, maar jullie kunnen niet helemaal terugkeren zoals jullie ooit waren.

Deze realiteit, die alleen naar de wereldrealiteit is verwezen, heeft grotere grenzen dan de logische werkelijkheid zou kunnen bieden.

"Wonderbaarlijk vreemd ... er zijn meer dingen over Hemel en Aarde dan waaraan is gedacht in uw filosofie, Horatio ..." zei Hamlet.

En vanuit ‘Babes in Toyland’, worden deze woorden gezongen:

“Speelgoedland, Speelgoedland,
Mystiek, magisch Speelgoedland,
Eenmaal voorbij aan de grenzen,
Kunnen jullie niet meer terugkeren….”


Vertaald voor wakkeremensen,door Anja


origineel Babes in Toyland