Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 15 november 2018

De Aartsengel / Gepubliceerd 12 november 2018 | Door Ans Hoornweg

De Aartsengel
Gepubliceerd 12 november 2018 | Door Ans Hoornweg

Een Engel keek vanuit het Hemelrijk neer op de Aarde en bedacht zich dat Hij zo graag één keer zou willen ervaren hoe het is om een mens op Aarde te zijn. Zijn wens werd ingewilligd en dus kwam Hij – op een ‘lichtende straal’ rechtstreeks vanuit het Hemelrijk – naar de Aarde, alwaar Hij zich verstoffelijkte als mens tussen de mensen.

In het Hemelrijk kon de Engel telepathisch communiceren en alles visualiseren wat Hij wilde, maar tijdens z’n Aardse, menselijke leven moest Hij het zónder die gaven stellen, en dat maakte het wel heel erg moeilijk voor Hem.

Tijdens Zijn verblijf op de Aarde zag Hij allerlei verschillende emoties van de mensen, maar Hijzélf kon al die menselijke emoties niet voelen dus ook niet begrijpen. Hij begreep niet hoe de mens soms zó intens kon lijden, kon lachen, maar vooral hoe hij zo kon liefhebben?! Daarom werd er besloten dat ook Hij al deze menselijke emoties mocht gaan ervaren. Niet veel later ontmoette de Engel een jonge vrouw waar Hij verliefd op werd. En pas toen kon Hij zélf voelen en ervaren wat de Liefde – met name de lichamelijke Liefde – betekent voor de mensen op Aarde! Deze Engel hield van de gehele mensheid, maar het liefhebben van z’n eigen geliefde en de intensiteit waarmee die Liefde gepaard ging, daar had Hij zich op voorhand geen enkele voorstelling van kunnen maken; dat was een onvoorstelbare ervaring voor Hem!

De Engel en de vrouw gingen samenwonen en ze waren heel gelukkig samen. Tot het moment dat de vrouw stierf, want toen stierf er ook iets in Hem. Door het verlies van z’n geliefde was de Engel de wanhoop nabij en vroeg aan Boven of ze ook Hem alsjeblieft mee wilden nemen, maar die wens werd niet vervuld.

Hij hoorde een stem die zei: ‘Jij wilde toch het menszijn ervaren? Daar hoort ook intens verdriet en eenzaamheid bij!’

De Engel kreeg steeds meer moeite met het leven op Aarde, en op een dag maakte Hij daar, in z’n wanhoop, zelf een einde aan. Toen Hij na z’n zelfdoding ‘overging’ bleek de Engel niet direct terug te gaan naar het Hemelrijk?!

In plaats daarvan kwam Hij terecht in de dimensie waar de mensen die zelfmoord hebben gepleegd tijdelijk verblijven – zowel de Engel als de daar aanwezige Zielen moesten de zelfdoding nog ervaren als levensles – maar zodra deze Zielen hun daad begrijpen mogen en kunnen ze alsnog doorreizen naar de Astrale Wereld.

De Engel keerde terug naar zijn Hemelrijk, en dankzij al z’n menselijke ervaringen kon Hij de mensheid nóg beter helpen ….. omdat Hij het allemaal zélf had beleefd en gevoeld!

Veel liefs, Ans
https://www.anshoornweg.nl/