Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 11 november 2018

Dagtekst van Zondag 11 November 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 11 November 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Toekomst - hoe ze te bekijken

"Voor de meeste mensen is nadenken over hun toekomst beperkt tot het zich afvragen hoe hun leven er zal uitzien over tien, twintig... vijftig jaar. Wel, dat is armzalig! Het is korte-termijn-denken zonder veel belang. De echte toekomst van de mensen, de enige die de moeite waard is om zich op toe te leggen, is dat ze op een dag zullen schitteren als de zon, dat hun aanwezigheid de atmosfeer zal doen geuren en dat overal waar ze zullen voorbijkomen, muziek zal te horen zijn, want alle cellen van hun lichaam zullen zingen. 

Stel je elke dag op zijn minst een paar minuten lang, deze verre toekomst voor en op slag zal je de hoop, de moed en het leven voelen terugkomen. Het is het geloof in die prachtige toekomst die van jou een nieuw wezen zal maken. Overal hoor je het woord “nieuw”: nieuwe filosofie, nieuwe wetenschap, nieuw tijdperk, nieuwe tijd, nieuw menstype... Maar hoe kunnen we ons inbeelden dat de mensheid op een dag nieuw zal zijn, zolang we niet voor deze sublieme toekomst werken?"

Omraam Mikhael Aivanhov