Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 3 november 2018

Dagtekst van Zaterdag 3 November 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Zaterdag 3 November 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Liefde: vuur ontvangen en geven -

"Je hebt wel eens rokers gezien op straat: het gebeurt dat een van hen zonder lucifers of aansteker zit en op een voorbijganger toe stapt wiens sigaret brandt, om hem een vuurtje te vragen. Ze duwen dan hun sigaretten tegen elkaar, en de eerste gaat tevreden verder met een dankjewel... 

Je zal zeggen: “Ja, maar waarom vertel je ons over rokers, terwijl je ons aanraadt om niet te roken?” Omdat, zoals ik jullie al vaak heb getoond, een aantal activiteiten van het dagelijks leven ons iets leren over meer subtiele verschijnselen. Als mannen en vrouwen ertoe gedreven worden om elkaar te omhelzen, is het om elkaar vuur te geven. Zoals rokers hun sigaretten bij elkaar brengen, brengen zij hun lippen bij elkaar om iets vanbinnen te ontsteken. Soms lukt dat en soms niet. En als het vuur overslaat, gebeurt het dat het hen verteert met alles wat ze innerlijk bezitten, maar ook dat de omgeving eraan gaat! Elkaar liefhebben, is vuur ontvangen en geven, maar dit vereist veel voorzichtigheid en een grote kennis."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/