Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 24 november 2018

Dagtekst van Zaterdag 24 November 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Zaterdag 24 November 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Wetenschap van de Ingewijden - staat boven alle andere vormen van kennis

"Het grootste deel van de kennis die mensen proberen te verwerven, gebruiken ze vooral om hun brood te verdienen of om uit te blinken in de ogen van de anderen. Die kennis is echter van geen enkel nut om de beproevingen van het leven te doorstaan. De wetenschap van de Ingewijden, daarentegen, stelt hen misschien niet in staat om een baan te vinden en nog minder om de show te stelen, maar ondersteunt hen wel in hun psychisch leven want zij raakt hun diepste natuur. Deze wetenschap geeft hen de kans te werken aan hun eigen materie, om in alle situaties meester te blijven over zichzelf.

Op het eerste gezicht zal je het nut van de inwijdingswetenschap niet erg voelen, omdat zij in de diepte werkt en niet onmiddellijk grote resultaten geeft. Maar op een dag zal je beseffen dat de steeds grotere massa informatie die je vindt in boeken, kranten, radio, televisie, je niet bij de essentie brengt en zal je je tot de wetenschap van de ingewijden wenden."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/