Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 17 november 2018


Dagtekst van Zaterdag 17 November 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het spirituele Lichaam - relaties met het fysieke lichaam. Mystieke liefde en seksualiteit

"De geschiedenis van het christendom staat vol verhalen over het lijden van heiligen, van mystici die ontdekten dat hun onweerstaanbaar verlangen naar God hen niet kon beschutten voor bepaalde fysieke gewaarwordingen. Integendeel, hoe meer hun ziel gloeide van het vuur van de goddelijke liefde, hoe meer de seksuele kracht hen plaagde, en ze voelden zich verscheurd, sommigen van hen geloofden zelfs dat ze bezeten waren door de Duivel.

Nee, de Duivel heeft er niets mee te maken, je moet alleen de wetten van de menselijke psyche kennen. En een van deze wetten zegt dat een bepaald mechanisme dat geactiveerd wordt in het bovenste deel van een wezen, zijn spiritueel lichaam, een soortgelijk mechanisme activeert in het onderste deel, zijn fysiek lichaam. Dus als we weten welke fysieke reacties kunnen optreden na een vurig gebed, een extase, een fusie met de Godheid, kunnen we ten minste op onze hoede zijn. En de wetenschap van de Ingewijden leert dat er manieren bestaan om de seksuele energie te richten en dankzij haar de grootste spirituele realisaties te verkrijgen."

Omraam Mikhael Aivanhov