Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 14 november 2018

Dagtekst van Woensdag 14 November 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Woensdag 14 November 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het Karakter - is belangrijker voor onze evolutie dan de gebeurtenissen

"Het belangrijkste voor de evolutie van de mens, zijn niet de omstandigheden, de gebeurtenissen waaraan hij gedurende zijn bestaan het hoofd moet bieden, maar wie hij is: zijn morele kwaliteiten en zijn karakter. Als hij een goed oordeel heeft en een mild hart, als hij zich kan beheersen, wat er ook gebeurt – succes of mislukking, geluk of ongeluk -, dan zal hij er iets goeds uithalen. 

Iemand erft bijvoorbeeld opeens een groot fortuin of sluit een schitterend huwelijk. Iedereen roept dan direct uit: “Oh! wat een geluk, dat is boffen!” Het zijn alleen de wijzen die, vóór ze zich uitspreken, beginnen met de mentaliteit van deze persoon te bestuderen. Is hij grillig, zwak en egoïstisch, dan beklagen ze hem, want met een dergelijk temperament zal zijn val, naarmate hij hoger stijgt, des te verschrikkelijker zijn. Terwijl iemand anders door iedereen beklaagd wordt omdat hij zijn gezondheid, zijn bezit of zijn goede naam verloren heeft. Maar een wijze kan zeggen: “Deze persoon is sterk, hij heeft een hoog ideaal en veel liefde: hij zal in staat zijn om dat verlies om te zetten in spirituele rijkdommen.”"

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/