Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 23 november 2018

Dagtekst van Vrijdag 23 November 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 23 November 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het Boek van de natuur - voorwaarden opdat het zich voor ons zou openen

"Het boek van de natuur ligt elke dag voor je open en je kan in dit boek de wonderen van de eeuwige wijsheid leren die de Schepper in elke steen, in elke bloem, in elke ster heeft aangebracht. Als je ogen niet zien en je oren niet horen, is het omdat je nog steeds bezig bent met overbodige en zelfs schadelijke activiteiten. Je zal zeggen dat die activiteiten je best bevallen. Helaas is wat je bevalt niet altijd goed voor je evolutie. Wanneer je besluit om af te zien van bepaalde banale pleziertjes, zal je enorme krachten losmaken: je ogen en je oren zullen zich openen en het boek van de natuur zal zijn geheimen aan je onthullen.

Tegenover bepaalde problemen van het leven, zeg je: “Ik ben niet in staat om ze op te lossen, waarom?... Anderen slagen daar wel in!” Het is eenvoudig omdat de pleziertjes die je najaagt, je blik vertroebelen en bij jou krachten wegnemen: er blijft voor je innerlijke oren en ogen niets meer over. Bevrijdt die krachten en ze zullen je spirituele centra bovenin doen ontwaken."

Omraam Mikhael Aivanhov