Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 2 november 2018


Dagtekst van Vrijdag 2 November 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Wet van de affiniteit bepaalt ons leven na de dood -

"Aangezien we maar voor een heel korte tijd naar de aarde komen, loont het dan de moeite om onze krachten te verspillen met het zoeken naar onderscheidingen, titels, bezittingen en zelfs kennis, die we toch weer moeten achterlaten als we de aarde verlaten? Dat is waar de leerling van een Inwijdingsschool zich in de eerste plaats van bewust moet worden: bij zijn dood zal hij al zijn uiterlijke en materiële verworvenheden achterlaten... En zodra hij zich daarvan bewust is, probeert hij zich te concentreren op de eeuwige, onverwoestbare rijkdommen die zich in hem bevinden, om deze vrucht te laten dragen. Zo verzamelt hij in zijn subtiele lichamen waardevolle elementen, en bij het verlaten van de aarde, gaat hij direct naar de gebieden waar hij deze elementen gehaald heeft.

Want dit is een wet, die de wet van de affiniteit genoemd wordt: als je in jezelf een overvloed aan lichtdeeltjes aantrekt, zal je noodzakelijkerwijze naar de lichtende gebieden gaan waar ze vandaan kwamen. Zij zijn het die je ernaartoe zullen brengen en in die gebieden zal je een eeuwige vreugde ervaren bij het ontdekken van de pracht van het universum."

Omraam Mikhael Aivanhov