Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 16 november 2018

Dagtekst van Vrijdag 16 November 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 16 November 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het Leven: een reeks verbrandingen, waarvan we het afval moeten afvoeren -

"Ons leven is niet meer dan een reeks verbrandingsprocessen. Onze daden, onze gevoelens, onze gedachten, al onze uitingen gaan gepaard met een verbrandingsproces. Om de energie te produceren die ons doet leven, moet er ergens materiaal verbrand worden. Die verbranding laat altijd resten na die verwijderd moeten worden, want wat gebeurt er anders? Kijk naar de petroleumlamp: als je het glas niet hebt gereinigd, geeft ze geen licht meer. En de kolenkachel, waarvan je de as niet hebt verwijderd, geeft geen warmte meer. Dat geldt ook voor de mens die niet in staat is geweest om zich van zijn afvalstoffen te ontdoen, hij verglijdt in duisternis en kou.

De meeste mensen beelden zich in dat ze kunnen deelnemen aan om het even welke activiteit zonder zich bezig te houden met het verwijderen van de onzuiverheden. Ze wassen zich elke dag, omdat ze weten dat anders de poriën van hun huid verstopt raken, wat niet goed is voor de gezondheid. Maar wanneer zullen ze eraan denken om zich innerlijk te wassen om de poriën van hun spirituele huid vrij te maken? Op die manier zullen ze de communicatie met de goddelijke wereld herstellen."

Omraam Mikhael Aivanhov