Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 19 november 2018

Dagtekst van Maandag 19 November 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 19 November 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het Licht - het spirituele goud

"In de huidige omstandigheden van het leven op aarde, zal geen redelijk mens het nut van geld ontkennen. Maar geld is alleen nuttig op materieel gebied. Op psychisch, op spiritueel vlak hebben we geen geld nodig maar licht, wat vloeibaar goud is. Als je van het licht houdt, als je weet hoe je het kan aantrekken, bezit je op spiritueel vlak reeds goud. En hoe rijker je bent aan dit goud, hoe meer mogelijkheden je hebt om in de hemelse winkels te gaan “kopen” wat je nergens anders kan vinden: wijsheid, liefde, waarheid, oneindigheid, eeuwigheid... 

De wijzen, de Ingewijden streven ernaar om zoveel mogelijk van dat spirituele goud te verzamelen en ze verrijken zich met talrijke kwaliteiten en deugden die zij vervolgens aan anderen ten goede laten komen. Ze streven er niet naar om geld te verdienen – net wat ze nodig hebben om te leven – maar dankzij hun licht, blijven ze de geschenken van de Hemel aantrekken en uitdelen."


Omraam Mikhael Aivanhov