Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 22 november 2018

Dagtekst van Donderdag 22 November 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 22 November 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

“Ik ben de weg, de waarheid en het leven” - commentaar

"Wanneer we ons een doel stellen moeten we, om dat doel te bereiken, een hele route volgen en bepaalde methodes toepassen om veilig en ongehinderd vooruit te komen. Maar in feite zijn doel en methode een en hetzelfde. Dit is hoe we de woorden van Jezus moeten begrijpen. “Ik ben de weg, de waarheid en het leven”

“Ik ben de weg”: Jezus bewandelde de weg en hij was de weg. En wie Jezus volgt, wie de weg bewandelt, moet zelf ook de weg worden: hij denkt aan God, hij richt zich tot God en moet proberen om te worden als God zelf, dat wil zeggen zich vereenzelvigen met zijn doelstelling. Zo wordt het doel ook een methode. En de methode bestaat uit alle oefeningen die ons in staat stellen om vooruit te gaan, zodat we de versmelting met God kunnen realiseren en op een dag, net als Jezus, kunnen zeggen: ‘Mijn Vader en ik zijn één.’"

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/