Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 1 november 2018

Dagtekst van Donderdag 1 November 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 1 November 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Engelenhiërarchieën - verbinding tussen de mens en God

"Tussen de mens en God bestaan er spirituele wezens die de christelijke traditie, geïnspireerd door de joodse traditie, de engelenhiërarchieën heeft genoemd. Het woord “hiërarchie” geeft aan dat er tussen deze entiteiten verschillen bestaan in graad of rang. Van hoog naar laag zijn deze engelenorden: de Serafijnen, de Cherubijnen, de Tronen, de Heerschappijen, de Machten, de Deugden, de Vorstendommen, de Aartsengelen, de Engelen. De Engelen staan het dichtst bij de mens, en daarom zijn ze ermee belast om over hen te waken. Terwijl aan de top van de hiërarchie de Serafijnen en de Cherubijnen over sterrenstelsels waken, en het is zeldzaam, uiterst zeldzaam dat een van hen een ontmoeting heeft met een mens.


Een Serafijn doorkruist de ruimte met de snelheid van een bliksem. Als je waakzaam bent, klaar om iets van zijn uitstraling op te vangen, zal je een schittering, een verlichting ervaren waarvan het effect heel je leven lang zal duren. Maar je zal hem niet tegenhouden: hij zal zijn reis door de oneindige uitgestrektheid voortzetten."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/