Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 12 oktober 2018

Nivaratri: Overwinning van de goddelijke moeder! /11 oktober 2018 / Door Steve Beckow

Nivaratri: Overwinning van de goddelijke moeder!
11 oktober 2018 Door Steve Beckow
Geplaatst op Awakening Spark 

Narendra heeft me uitgenodigd om een ​​woord te zeggen over de Goddelijke Moeder deze Navratri. 

Er is geen ander onderwerp wat mij meer interesseert.

De relatie tussen de Heilige Vader Brahman en de Goddelijke Moeder Shakti vormt de basis van alle belangrijkste relaties die we hebben. (1)

Wij zijn, in deze dimensie van het bestaan, geesten binnen een materieel lichaam. Het lichaam, samen met al het materiële, is gemaakt door de Moeder Shakti. De geest - als een geïndividualiseerd bewustzijn - wordt "gemaakt" door de Vader Brahman. (2)

De relatie tussen geest en materie (mater, moeder) leert ons de relatie tussen de Vader en de Moeder.

Als we willen dat een beeld de relatie tussen de 'twee' van hen vastlegt, stel ik het beeld voor van een persoon met een waaier voor haar gezicht die het verwijdert om.... niets te onthullen.

Brahman is onkenbaar, onzichtbaar, stil, nog. Shakti is kenbaar, zichtbaar, hoorbaar en actief. Alleen Shakti kan Brahman aan ons openbaren.

Ze is alles wat we kunnen weten. Van zichzelf zei ze in Een Uur Met Een Engel:

Steve: Hoe sta je bekend, moeder?
Goddelijke Moeder: ik sta bekend als alles. Ik sta bekend als liefde. Ik sta bekend als dynamische actie, als beweging, als constante verandering, als vervulling. Soms zijn jullie geneigd om aan mij te denken als de Heilige Geest, maar er is meer voor mij dan dat, en er is ook een schaduw van de Vader binnenin.

Maar ik ben bekend door de beweging binnenin jullie en de beweging binnenin jullie Aarde, in alle dingen, in alle Universums.

Ik ben een birther (?) en een gever. ... ik ben het ritme. Ik ben de stroom. ...

Ik ben het begin en ik ben ... het einde. ... Beantwoordt dit jouw vraag, kind? (3)

Ze verhoogt ons bewustzijn in haar school van materie tot het punt waarop we klaar zijn om de Vader te 'ontmoeten' en laat dan haar waaier vallen om hem te openbaren.

Zoals Narendra opmerkt, is zij Aum/Amen, de universele creatieve vibratie, hoewel dat niet haar totaliteit is. (4) Ze is ook de liefde waar Aum aan werkt om zijn creaties mee vorm te geven. Zij is schepper, scheppende en schepping; creatie, behoud en transformatie. (5)

Je hoeft alleen maar delen te bestuderen om de zorg te zien waarmee ze dingen ontwerpt. Of de volgende minuut door een telescoop kijken en de volgende door een microscoop. Ze ontwierp de minste en de grootste, in dit Universum en alle anderen.

Nu, Sri Ramakrishna zegt, kunt u zien hoe groots zij is?

Toch, hoe groots zij ook is, zij is welwillend om in dit tijdperk met haar devoten te spreken via kanalen. Ik ken veel mensen die in de loop van hun lichtwerk taken tot de Goddelijke Moeder hebben gesproken. En ik heb dat zelf ook gedaan gedurende acht jaar van radio-uitzendingen.

Dit tijdperk is gezegend voorbij alle anderen door de toegang tot Haar en door Haar zo openlijk, vrij en diep te kunnen dienen.

Er is geen ontsnappen aan Haar. Er is alleen ultieme overgave en vrijheid.

Jai Ma! Overwinning aan de moeder! Haar overwinning is onvermijdelijk. Het is onze overwinning. Het is de overwinning van de Ene in totaal.

Footnotes
(1) If you said, under your breath, “and the Divine Child Atman,” that would be the Holy Trinity’s equivalent in Hinduism.

(2) The knot in consciousness or granthi creates the sense of separation and individuality, which disappears with the “final” enlightenment.

Its details no one knows. Like Sri Ramakrishna’s salt doll that went to measure the ocean and never returned, no one has returned from “final” enlightenment to describe it.

(3) “Transcript of the Divine Mother on An Hour with an Angel, May 7, 2012,” at 

(4) Narendra Mishra, “Glory to the Divine Mother – Navratri 2018,” Awakening Spark, 9/10/2018 at https://awakeningspark.com/blog/glory-to-the-divine-mother-navratri-2018

(5) Therefore she is Akar, Ukar, and Makar = rajas, sattwa, and thamas. She is also Brahma, Vishnu, and Shiva.Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl


Wij vragen om uw ondersteuning
Lieve mensen, wanneer u ons werk waardeert, vragen wij u te overwegen
 ons te ondersteunen door middel van een vrijwillige donatie.
Meer informatie over het doneren kunt u HIER vinden.


Alvast bedankt, Ine & Martien