Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 12 oktober 2018

Luister naar de Intuïtie / Van 4 oktober 2018 / Karma Yoga Daily / Wes Annac

Intuïtieve berichten door Wes Annac van zijn persoonlijke Blog
Het is om jullie geest te helpen te bevrijden

Luister naar de Intuïtie
Van 4 oktober 2018, Karma Yoga Daily


Als er iets is over spiritualiteit waar ik zeker van kan zijn, is het de intuïtie - de innerlijke stem die ons begeleidt en ons helpt de best mogelijke keuzes in het leven te maken. Voor degenen die op een minder metafysische en meer wetenschappelijke manier naar het leven kijken; het kan net zo goed een psychologisch mechanisme zijn dat wij gebruiken om onszelf op het juiste pad te brengen. 

Dit is een mogelijke verklaring voor wat in mijn beleving een zeer reëel iets is.

Ik kon niet zeggen wat het precies is, en het woord "stem" is niet nauwkeurig. Het is meer een innerlijk weten of een duwtje naar de goede gedachte, expressie of actie voor dat moment. Velen die hun intuïtie volgen zeggen dat het voelt alsof ze een interne beschermengel hebben die hen helpt door zelfs de meest alledaagse delen van hun leven.

Keuzes die ogenschijnlijk onbelangrijk en toch moeilijk te maken zijn, worden gemakkelijker gemaakt als wij loslaten en luisteren naar onze intuïtie. Er is geen limiet aan de wijsheid die wij kunnen ontvangen als we ervoor openstaan.

Ik ben niet de eerste die suggereert dat de intuïtie echt is en moedig mensen aan ervoor open te staan, en ik zal zeker niet de laatste zijn. 


Mijn ervaringen ermee zijn moeilijk te beschrijven, maar ze zijn zeker nooit negatief geweest. Het leidt me vaak naar de beste keuze en de best mogelijke uitkomst, waardoor mijn geloof in deze onzichtbare kracht wordt versterkt.

Overtuigingen met betrekking tot de intuïtie bestaan al eeuwen.

Sommige van de passages die wij in deze gids lezen, waarvan er veel over de intuïtie gaan, zijn honderden jaren oud. Dit is geen nieuw fenomeen, en met hoe populair het nu is, het zal er voor een tijdje zijn.

Misschien is het niet zo gek om te geloven in dat buikgevoel dat zoveel mensen krijgen. Misschien is de reden dat de intuïtie en alle overtuigingen die er uit voortkomen zo populair zijn, omdat mensen het zelf ervaren.

Hoewel het nog steeds zijn problemen heeft, is de westerse samenleving tegenwoordig meer bevrijd dan honderd jaar geleden. De meesten van ons accepteren dat er veel soorten mensen in deze wereld zijn en verwelkomen ze met open armen, terwijl sommigen met tegenzin vasthouden aan het verleden.

Vandaag hoeft het geloven in de intuïtie van ons niet een gek persoon te maken. We hoeven niet de hele tijd in het bos te gaan en maanden achter elkaar te mediteren of echt helemaal niets te doen. We kunnen eenvoudig erkennen en bewust zijn van deze kracht terwijl deze probeert onze aandacht te krijgen en ons helpt het licht te zien.

De meeste mensen verbinden zich niet met hun intuïtie omdat ze zich in de eerste plaats er nooit mee bezig houden. Ze gaan af en toe mee met hun buikgevoel, maar kijken nooit dieper. Onder het oppervlak leeft deze echte leidende kracht die ons leven kan veranderen als wij leren luisteren.

Bedankt voor het lezen.

Het bovenstaande is geschreven voor de 311ste uitgave van de Weekly Awareness Guide, een geschreven document via e-mail wekelijks gedistribueerd dat door Wes Annac wordt aangeboden ad $ 11,11 per maand. https://karmayogadaily.com/9129-2/

Foto: Pixabay

Deel vrijelijk, geen auteursrechten 

Over de schrijver:


Wes Annac, van openhartige rebel naar Karma Yoga Daily, ergens in de twintig, ik ben een schrijver, blogger, podcaster met een interesse in spiritualiteit, de omgeving, activisme, muziek en andere geweldige dingen.

Nu werk ik met Karma Yoga Daily, een nieuwsblog toegewijd om dagelijks wijsheid te delen.

Het persoonlijks blog dat ik doe, is ook heel geweldig.

Volg mij op: Facebook (Wes Annac, Karma Yoga Daily) and Twitter (Wes Annac)

Als u, jij, jullie hebben genoten van dit bericht en mijn werk willen ondersteunen, overweeg alstublieft een bijdrage te sturen via PayPal to wesremal@yahoo.com.

Vertaald voor wakkermensen door Anja