Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 11 oktober 2018

Glorie Voor De Goddelijke Moeder - Navratri 2018 / 9 oktober 2018 / Door Narendra Mishra

Glorie Voor De Goddelijke Moeder - Navratri 2018
9 oktober 2018 / Door Narendra Mishra

Van 9 oktober tot 17 oktober 2018 zullen hindoes over de hele wereld gedurende 9 dagen en nachten verloofd zijn met de viering van de Goddelijke Moeder. Dit festival staat bekend als de Navratri of Negen Nachten van de Goddelijke Moeder.

In dit artikel bekijk ik kort de Goddelijke Moeder. Kortom omdat zij alles is. Er komt geen einde aan haar glorie en grootheid.

-------------------------------------------------------------

Narendra Mishra, "Glory to the Divine Mother - Navratri 2018," Awakening Spark , 9/10/2018 op https://awakeningspark.com/blog/glory-to-the-divine-mother-navratri-2018

---------------------------------------------------------

Elk jaar worden er twee grote Navratri-vieringen gehouden die overeenkomen met het begin van de lente en de herfst. Deze seizoensgebonden overgangsperioden worden al lang als moeilijk ervaren, wat vaak veel verandering voorspelt.

Daarom adviseerden de oude zieners in die/deze tijd om het Hoogste Principe en de Hoogste Oorzaak te aanbidden om de mensheid te helpen bij het navigeren door deze veranderingen. Ze bevolen de aanbidding van de Goddelijke Moeder aan.

Het principe van de Goddelijke Moeder is over de hele wereld te vinden in bijna alle culturen en religies. In het hindoeïsme is zij de godin Durga, Kali, Lakshmi, Saraswati en vele anderen. In de christelijke wereld is zij de Moeder Maria. Voor de Chinezen is zij Quan Yin. Voor de Grieken is zij Athena en Aphrodite en vele anderen. En zo kan Ik kan nog wel even doorgaan.

Waarom de Goddelijke Moeder? De Goddelijke Moeder is het manifesterende Principe van de Goddelijke Vader. De Goddelijke Vader is het zuivere, verenigende, universele, bewustzijn dat latent is. Het is de grond of de basis van het Zijn. De Goddelijke Moeder is dezelfde energie in actie, beweging en manifestatie.

De Goddelijke Moeder en de Goddelijke Vader zijn EEN. Er is geen verschil. In de Hindoeïstische iconografie is er de half mannelijke, half vrouwelijke vorm van Shiva en Parvati die de gelijkheid en identiteit van de Goddelijke Moeder en Vader aanduidt.


Van de Goddelijke Moeder heeft Sri Ramakrishna gezegd:

"De Goddelijke Moeder onthulde aan mij in de Kali-tempel dat zij het was die alles was geworden. Ze liet me zien dat alles vol was van Bewustzijn. Het beeld was Bewustzijn, het water was Bewustzijn, het altaar was Bewustzijn, de watervaten waren Bewustzijn, de drempel was Bewustzijn, de marmeren vloer was Bewustzijn - alles was Bewustzijn. "(1)

Dat zuivere Bewustzijn is transcendentaal. Het is de Vader - de brahmaan. Dat Bewustzijn in manifestatie is de Shakti - de Goddelijke Moeder.

Deze immanente wereld, de wereld van manifestatie, komt uit Haar als golven over de oneindige oceaan van Bewustzijn.

Zij is de mystieke lettergreep - de AUM, de AMEN. Zij is het grote verenigde veld van de natuurkunde. Zij is de oorspronkelijke energie die sterren, planeten en sterrenstelsels baart.
Zij is de tederheid in een bloembloesem, de felheid van een razende waterval. Zij is de nattigheid in water, de hitte in vuur.

Waar kan haar glorie eindigen? Zij is de Goddelijke Moeder. Zij is alles.

Jai Maa!

Voetnoten:

(1) Swami Nikhilananda, trans. Het evangelie van Sri Ramakrishna. Ramakrishna-Vivekananda Center, New York, 1973, 15.

Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl

Wij vragen om uw ondersteuning
Lieve mensen, wanneer u ons werk waardeert, vragen wij u te overwegen
 ons te ondersteunen door middel van een vrijwillige donatie.
Meer informatie over het doneren kunt u HIER vinden.

Alvast bedankt, Ine & Martien