Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 27 oktober 2018

Dagtekst van Zaterdag 27 Oktober 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Zaterdag 27 Oktober 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

Passiviteit, bron van energie -

"Zowel in het beroepsleven als in het gezinsleven zijn er mensen die de neiging hebben om te domineren, zonder zelfs te beseffen hoezeer zulke houding hen uitput. En wie altijd iemand om zijn nek heeft, die hem bevelen geeft zoals: “doe dit, doe dat niet”, vindt dat ook erg vermoeiend. Hij zou het beter kunnen verdragen als hij een manier wist waarop hij deze energiestroom zou kunnen transformeren. Maar hoe die energie omzetten? Door bewust een houding van passiviteit aan te nemen: uiterlijk niet reageren, maar innerlijk een werk doen met de gedachte, tot je in de zonnevlecht voelt dat de ruwe energie waarmee de andere persoon je overstelpt, een stroom wordt van constructieve, verkwikkende energie.

Leren verdragen is een kunst. Waarom denk je dat mannen minder lang leven dan vrouwen? Omdat ze altijd de behoefte hebben om te domineren. Terwijl vrouwen meer gewend zijn om te verdragen, en vaak, zelfs onbewust, versterken ze zich door een meer afwachtende houding aan te nemen."


Omraam Mikhael Aivanhov