Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 31 oktober 2018

Dagtekst van Woensdag 31 Oktober 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 31 Oktober 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Cirkel met zijn middelpunt - symbool van de geest die geeft en de materie die ontvangt

"De cirkel met zijn middelpunt is een veelomvattend en diepzinnig symbool. Ongeacht de afmetingen van de omtrek, is het middelpunt van de cirkel altijd beperkt tot een punt. Waarom?... Omdat de omtrek de uitdrukking is van de materie die de mensen en de dingen omsluit en opslorpt, terwijl het middelpunt de geest vertegenwoordigt die straalt, die zich uitspreidt. De geest verzamelt niets, hij houdt niets voor zich, hij geeft, en daarom wordt hij vertegenwoordigd door een minuscuul punt. De cirkelomtrek daarentegen is heel groot, want hij ontvangt en bevat de rijkdommen van de geest. Je zal zeggen: “Maar dan is de geest alles kwijt!”. Nee, want hij woont binnen in de materie die al zijn rijkdommen heeft gekregen, hij verliest niets.

Deze wet geldt ook voor wezens die echt kunnen geven. Wie geeft, verliest niets want hij woont voortaan in al diegenen die zijn gaven hebben gekregen: zijn geest is in hen. Dit is de reden waarom al degenen die geloven dat ze van iemand geprofiteerd hebben, in feite bewoond worden door diegene die hen iets gegeven heeft: hij manifesteert zich via hen."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/