Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 3 oktober 2018

Dagtekst van Woensdag 3 Oktober 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 3 Oktober 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

Gedachten en gevoelens: kinderen die we moeten opvoeden -

"Tot hun kinderen meerderjarig zijn geworden, blijven de ouders verantwoordelijk voor de fouten die ze begaan. Wanneer ze schade veroorzaken, op school of elders, gaat men bij de ouders klagen en zijn ze verplicht om de schade te vergoeden. Als ze weigeren, worden ze voor de rechter gebracht. Dit is wat er ook in ons gebeurt. Als we ons laten meeslepen door slechte gedachten of slechte gevoelens, is het alsof we lastige kinderen hebben die in de hele onzichtbare wereld schade gaan aanrichten, en de goddelijke gerechtigheid zal ons ter verantwoording roepen.

Je zal zeggen dat je gedachten en gevoelens oncontroleerbaar zijn en dat je er niet verantwoordelijk voor bent. Vergis je niet. Net zoals je verantwoordelijk bent voor je daden, ben je ook verantwoordelijk voor je gedachten en gevoelens; dit is een van de voornaamste beginselen van de wetenschap der Ingewijden. Want gedachten en gevoelens zijn levende, actieve entiteiten en je hebt de plicht om ze op te voeden. De menselijke wetten beoordelen je enkel op je daden, maar de goddelijke wetten beoordelen je ook op je gedachten en gevoelens."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/