Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 17 oktober 2018

Dagtekst van Woensdag 17 Oktober 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Woensdag 17 Oktober 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov


onze Vervolmaking moet het doel zijn van onze activiteiten -

"Ook al houden ze van hun werk, mannen en vrouwen worden alleen oppervlakkig beïnvloed door hun beroepsactiviteit. Naar de fabriek of naar kantoor gaan, verkopen in een winkel, onderzoek doen in een laboratorium, kinderen lesgeven, dat activeert maar een deel van hun vermogens. En dat is de reden waarom hun werk hen zo vaak vermoeit, of verveelt. De enige manier om die vermoeidheid en verveling te overwinnen, is tezelfdertijd een werk te doen met de gedachten, met de gevoelens, met de wil. Dat werk zal een diepere zin aan je activiteiten geven en zal de wortels van je wezen raken. En die zin kan men maar ontdekken via de idee van vervolmaking. 


Het gaat erom er voortaan aan te denken al je activiteiten in de richting van één enkel doel te doen samenkomen: je vervolmaking. Op die manier zal je krachten in jezelf vrijmaken die je ingrijpend zullen veranderen. Dit werk, het enige echt nuttige, zal je nooit vermoeien of vervelen. Als je er eenmaal de smaak van te pakken hebt, zal er nooit meer een dag voorbijgaan zonder het gevoel dat je door je verschillende activiteiten heilzame krachten hebt kunnen losmaken in jezelf en om je heen."


Omraam Mikhael Aivanhov