Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 10 oktober 2018

Dagtekst van Woensdag 10 Oktober 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 10 Oktober 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Aarde, plaats van onze evolutie -

"Het christendom leert dat de menselijke zielen na de dood naar het vagevuur gaan om boete te doen voor de fouten die begaan werden tijdens hun leven op aarde. In werkelijkheid gebeurt onze evolutie op aarde, niet ergens anders. Iemand die, omwille van zijn fouten, veroordeeld is om na zijn dood te lijden in de astrale gebieden, die het vagevuur genoemd worden, moet daarna terugkeren naar de aarde om de schade die hij heeft aangericht te herstellen. Want het volstaat niet om te lijden: het leed is geen genoegdoening voor de begane fouten.

Aangezien het op aarde is dat de mens fouten begaat, is het ook op aarde dat hij ze moet komen herstellen, er bestaat geen andere reden voor de reïncarnatie. Als hij zijn fouten al aan de overzijde hersteld zou hebben, waarom zou hij dan moeten terugkeren naar de aarde? In werkelijkheid is er een wet die zegt dat iedereen zijn fouten moet herstellen in alle gebieden van het universum waar deze fouten schade hebben aangericht, en dus ook op fysiek gebied. En het is op die manier dat de mens bijleert en zich verbetert."

Omraam Mikhael Aivanhov