Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 26 oktober 2018

Dagtekst van Vrijdag 26 Oktober 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Vrijdag 26 Oktober 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

God dienen - wacht niet op je oude dag om eraan te denken

Tegen het einde van hun leven, als ze alles verloren hebben, alles verkwist hebben en niet meer in staat zijn tot wat dan ook, besluiten mannen en vrouwen om zich aan de Heer te wijden. Hoe kunnen mensen, die zich zelfs niet durfden vertonen voor de kleinste bedrijfsleider, denken dat de Heer in zijn nopjes zal zijn om hen in dienst te nemen? Toen ze in de bloei van hun leven waren, dachten ze er alleen aan om te profiteren van de genoegens van het leven, voor hen was er geen sprake van om tijd en energie te besteden aan een goddelijk werk. Maar wanneer ze seniel geworden zijn, krom staan van de reuma of verlamd zijn, melden ze zich aan om de Heer te dienen.

En geloof maar niet dat ze wijzer geworden zijn met het ouder worden. Nee, het is alleen omdat ze de kracht niet meer hebben om hun vroegere leven verder te zetten en ze hebben zelfs de smaak van de dingen verloren. En dan verwachten ze boven aan te komen om te zeggen: “Heer, kun je me gebruiken? “En de Heer krabt aan zijn hoofd: zelfs Hij vraagt zich af waarvoor Hij hen zou kunnen gebruiken. We moeten de kwalen van de oude dag niet afwachten om ons in dienst te stellen van God, maar eraan denken wanneer we nog jong en vol vitaliteit zijn."

Omraam Mikhael Aivanhov