Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 19 oktober 2018

Dagtekst van Vrijdag 19 Oktober 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Vrijdag 19 Oktober 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het Fysieke vlak is altijd slechts de plaats van aankomst -

"Als een helderziende in staat is om toekomstige gebeurtenissen te voorspellen is het omdat hij reeds hun aankondiging in de onzichtbare wereld gezien heeft. Want de gebeurtenissen die zich voordoen op aarde hebben hun oorsprong hierboven, op subtiel vlak. Het duurt enige tijd voor ze tot op het fysieke vlak afdalen; maar omdat ze hierboven al ingeschreven staan, doen ze zich onvermijdelijk voor. Hun realisatie is slechts het eindresultaat van een lang proces.

Bekijk een slang: ongeacht haar lengte, komt haar staart altijd langs de plek waar haar kop al is voorbijgegleden. Want de staart volgt altijd de kop. Net zoals de staart, volgt het fysieke vlak logischerwijs de beweging die op subtiel vlak ingezet werd: in de etherische, astrale, mentale gebieden. In ons wordt de gedachte vertegenwoordigd door het hoofd en de daden door de staart. Wie dus het geduld heeft om een spiritueel ideaal te voeden zonder ooit ontmoedigd te worden, zal er op een dag toe komen om de staart mee te trekken, dat wil zeggen om zijn daden, zijn gedrag te veranderen, en zelfs om zijn fysiek lichaam te transformeren."

Omraam Mikhael Aivanhov