Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 12 oktober 2018

Dagtekst van Vrijdag 12 Oktober 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Vrijdag 12 Oktober 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov


het fysieke Lichaam - analogie met de boom die alleen zijn bladeren, bloemen en vruchten geeft

"Bezitsdrang is op zich niet verwerpelijk. Wie iets wil bezitten heeft daar het recht toe, de natuur heeft hem dat recht gegeven. Zijn fysieke lichaam, bijvoorbeeld, behoort hem toe, en het is wenselijk dat hij het voor zich houdt. Hij kan het gebruiken om allerlei uitwisselingen te doen (woorden, blikken, glimlachen, groeten, hulp), maar hij hoeft het niet weg te geven. 

Kijk naar een boom: hij behoudt zijn wortels, zijn’ stam en zijn takken, maar deelt zijn bloemen en vruchten uit tot vreugde van iedereen; en ook z’n bladeren kunnen nuttig zijn. Dit is hoe de natuur de dingen heeft bedacht. De wijze, die de les van de natuur begrepen heeft, streeft ernaar om de boom te imiteren: hij behoudt zijn wortels, z’n stam en z’n takken – symbolisch gesproken – maar deelt ruimschoots zijn bladeren, bloemen en vruchten uit, dat wil zeggen, zijn gedachten, zijn gevoelens, zijn woorden, zijn licht, zijn kracht. Het is ook aan jullie om te leren wat je kan weggeven en wat je moet bijhouden."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/